Dopingukahtlusega Max Hauke mullu olümpial. Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
28. veebruar 2019, 18:15

DOPINGUSKANDAAL | Austria suusaboss ajakirjaniku küsimuse peale: „Kas te ise teate, mida teie abikaasa praegu teeb?“

Austria Suusaliidu spordidirektor Markus Gandler teatas, et tema ei tea eile Seefeldis lahvatanud dopinguskandaalist midagi.

Kokku vahistati haarangute käigus kaks Austria sportlast: Max Hauke ja Dominik Baldauf. Kinni nabiti ka Eesti koondislased Andreas Veerpalu ja Karel Tammjärv.

Gandler oli kohalikele ajakirjanikele aru andes üsna emotsionaalne: „Loomulikult ei teadnud ma asjast midagi. Võimatu on 24 tundi ööpäevas sportlasi jälgida. Tegelikult tugineb kogu spordisüsteem vastastikkusele usaldusele. Oleme ju alati petised oma alaliidust välja visanud. Öelge, palun, mida me veel tegema peaksime? Kas te ise teate, mida teie abikaasa praegu teeb?“

Tema sõnul pole tegemist Austria-sisese probleemiga, vaid doping on murekohaks kogu maailmas. „Austrias on vähemalt dopinguvastased seadused. Miks ei viska Rahvusvaheline Olümpiakomitee oma ridadest välja riike, kus sellised seadused puuduvad?“

Austrias võib spordipetiseid oodata reaalne vanglakaristus. Veel pole teada, milles täpsemalt Veerpalu ja Tammjärve süüdistatakse.