Raido Ränkel Seefeldi MMil.Foto: AFP/Scanpix
Talisport
28. veebruar 2019, 19:36

DOPINGUSKANDAAL | Raido Ränkel: minu ukse taha politseid oodata pole, ainus mure on, kuidas karjäär jätkub (4)

"Eile oli meeleolu tunduvalt si*em. Täna olen kaks trenni teinud, mis seal ikka, tuleb keskenduda oma asjale. Hooaja viimane rahvusvaheline start on veel jäänud (pühapäevane 50 km vabatehnikas), üritan maksimumi võtta," sõnas suusakoondislane Raido Ränkel pärast õhtust trenni Õhtulehele.

Kui treener Anti Saarepuu tõdes, et temal jäi selja taha sisuliselt magamata öö, siis Ränkelil nii kehvasti ei läinud. 

"Eks mõtted olid ikka kahetised, et mis üldse Eesti suusaspordist saab. Keeruline oli, aga magasin oma unetunnid kindlasti ära. Painajaid ei ole. Mõtlesin, kuidas ise üldse edasi [sporti] saab teha selles valguses," lausus Ränkel. 

Kohustuslik küsimus, kas saad rahulikult olla, et sul pole politseid ukse taha oodata?
Ei ole politseid oodata. Nagu ütlesin, mul pole painajaid. Ainuke mure on, kuidas ise saaks edasi teha. Toetajate leidmine on niigi raske olnud viimastel aastatale, selline case (juhtum - M.T.) paneb kindlasti veel suurema põntsu.

Tegid täna kaks trenni. Kuidas konkurendid sinusse suhtusid? Kas vaadati kuidagi altkulmu?
Väga ei näinud teisi. Suusastaadionil käisin korra, võtsin suusad. Seal olid võistlused, sõitsin mujal. Õhtul jõusaalis oli Sotši olümpiavõitja [Aleksandr] Legkov. Hommikul trennis nägime [Sergei] Ustjugovit. Nemad viskasid käppa, nendega oli lihtne suhelda. Nad ei võta kõiki sportlasi ühe mõõdupuuga.

Kuuldavasti said ise kaaslaste vahistamisest teada 15 km distantsi finišis.
Täpselt nii. Enne starti hoiti mind sellest prii. Jõudsin finišisse, esimene oli Eurosport. Mõtlesin, et olin üks esimesi lõpetajaid, et võib-olla tahetakse teada, kuidas rajaolud või ilm, aga siis hakkas põhiasi pihta.

Meediatsoon kestis päris kaua, üsna ebamugav oli olla lõpuks. Käisin ühe kaamera eest teise juurde. Lõpuks kirjutavale pressile väga ei tahtnudki anda. Mõne sõna ütlesin. Ega ma suurt öelda osanudki selle teema kohta. See tuli suure üllatuse ja šokina.