Aleksei Poltoranin.Foto: Reuters/Scanpix
Doping
28. veebruar 2019, 19:37

DOPINGUSKANDAAL | Poltoranin ja austerlased tunnistasid end süüdi ja pääsesid vabadusse, eestlased on endiselt vahi all (24)

Austria meedia teatel on kolm eile politsei poolt kinni peetud sportlast vabadusse pääsenud. Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu püsivad endiselt vahi all.

Kokku nabiti kolmapäeval Seefeldi MMi ajal kinni viis sportlast, kellest kolm (kasahh Aleksei Poltoranin, austerlased Max Hauke ja Dominik Baldauf) on nüüd vabaduses. Austria politsei andmetel tunnistasid nad veredopingu kasutamist ja andsid võimudele infot. Tuleb märkida, et Poltoranini treener on Andreas Veerpalu isa Andrus.

Ajaleht Kurier annab teada, et võimud otsustasid, et nimetatud kolme kahtlusalust pole mõtet enne kohtupidamist pikemalt kinni pidada. Küll aga ei lastud vabadusse eestlasi. „Nende olukord pole veel kindel,“ seisab artiklis. Uusi teateid Veerpalu ja Tammjärve kohta võib oodata homme lõunaks.

Lisaks kirjutab ajaleht, et kõiki viit sportlast süüdistatakse spordipettuses osalemises, mis on Austria seaduste kohaselt kriminaalkuritegu ja süüdimõistva otsuse korral võib sportlasi oodata ka reaalne vangistus.