Frode Estil. Foto: MATI HIIS
Talisport
28. veebruar 2019, 22:25

DOPINGUSKANDAAL | Frode Estil noore Veerpalu vahistamisest: väga üllatav (4)

Kahekordse murdmaasuusatamise olümpiavõitja Andrus Veerpalu omaaegne kange konkurent Frode Estil on üllatunud, et Andruse poega Andreast dopingupettuses kahtlustatakse.

Estil on olnud ka Andreas Veerpalu treener ning VG-le antud intervjuus tunnistas suusalegend, et kogu olukord on tema jaoks jahmatav. „Olen üllatunud, sest pikalt pole sarnaseid juhtumeid olnud,“ kommenteeris ta eilset politseiredi, mille käigus vahistati Seefeldi MMil viis sportlast.

Lisaks Veerpalule peeti kinni ka Karel Tammjärv, kasahh Aleksei Poltoranin (tema treener on omakorda Andrus Veerpalu) ja kaks austerlast. Kõik peale kahe eestlase on nüüdseks dopingupettust tunnistanud. Kolmik lasti ka kuni kohtuni vabadusse, Veerpalu ja Tammjärv on jätkuvalt vahi all. 

„Väga üllatav, et tema (Andreas Veerpalu - toim) nimi seal sees on. Mul ei ole ses küsimuses täielikku ülevaadet, kuid loodan, et pikemas perspektiivis pole ta midagi valesti teinud. Halb märk on aga see, et ta on juba vahistatud,“ arutles Estil.

Noor Veerpalu õppis Norras Meråkeri suusakoolis, kus treeniski just isa endise konkurendi käe all. Estililt küsiti kommentaari ka Andrus Veerpalu võimaliku dopinguseose kohta, kuid norralane jättis vastamata.

Frode Estil tuli 2002. aastal Salt Lake Citys kahekordseks olümpiavõitjaks, kuid 15 km klassikasõidus leppis ta Andrus Veerpalu järel hõbedaga. Maailmameistrivõistlustelt võitis norralane kokku neli kulda.