Karel Tammjärv.Foto: Aldo Luud
Doping
1. märts 2019, 09:46

DOPINGUSKANDAAL | Veerpalu ja Tammjärv pääsesid vabadusse. Saarepuu kinnitas, et tegu on dopingujuhtumiga (79)

Kui kõigepealt andis Austria politsei teada, et Seefeldi MMil vahi alla võetud kasahh Aleksei Poltoranin ja austerlased Max Hauke ning Dominik Baldauf on vabanenud, siis hilisõhtul pääsesid politsei valve alt ka Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu.

Kogu viisik nabiti kinni kolmapäeval, vahetult enne MMi 15 km klassikasõitu. Austria politsei andmetel tunnistasid kasahh ja austerlased veredopingu kasutamist.

Eestlastelt pole nii konkreetset sõnumit tulnud, kuid Eesti Suusaliidu hilisõhtusest pressiteatest saab lugeda, et „Eesti Suusaliit peab kahetsusväärselt tõdema, et Eesti suusasportlased Tammjärv ja Veerpalu on dopingu tarvitamises kinnitanud oma süüd treener Anti Saarepuule.“

Saarepuu kinnitas Õhtulehele, et tegu on dopingujuhtumiga, kuid ei osanud hommikul kell 9.30 Õhtulehele täpsustada, kas mehed tarvitasid dopingut või puudutab süü keelatud ainete käitlemist. Selgust saab kell 12 Seefeldis algaval pressikonverentsil.

Austria politsei kinnitas meediale, et kõiki viit sportlast süüdistatakse spordipettuses osalemises, mis on Austria seaduste kohaselt kriminaalkuritegu ja süüdimõistva otsuse korral võib sportlasi oodata ka reaalne vangistus.