WRC pressikonverents. Foto: Erki Pärnaku
WRC
1. märts 2019, 12:56

FOTOD | VÄGEV! WRC promotsiooniralli korraldatakse Eestis, memorandum ja koostöölepe sai allkirjad (7)

Kultuuriministeeriumis allkirjastati täna, 1. märtsil vastastikuse mõistmise memorandum ning koostöölepe WRC promotsiooniralli korraldamiseks Eestis eeloleval suvel. Sündmuse edukas läbiviimine annab võimaluse lähiaastatel WRC sarja etapi püsikorraldusõiguse saamiseks.

WRC sarja korraldaja tegi Shell Helix Rally Estonia meeskonnale ettepaneku korraldada autoralli maailmameistrivõistluste WRC promotsiooniralli Lõuna-Eesti teedel juuli keskel. Valitsus eraldas selle tagamiseks Kultuuriministeeriumile 980 000 eurot.

„Eestile tehtud ettepanek on tunnustus sellele, et meie ralli korraldustase vastab rahvusvahelistele normidele, aga ka publikule, kelle huvi ralli vastu on meeletu. Kui testralli õnnestub, on see suur samm lähemale sellele, et Eesti võib saada püsiva õiguse WRC sarja etapi läbiviimiseks Eestis. Töötame selle nimel,“ kinnitas Estonian Autosport Events MTÜ ja Rally Estonia juhatuse liige Urmo Aava.

Kultuuriminister Indrek Saar, WRC Promoter tegevjuht Oliver Ciesla, Eesti Autospordi Liidu peasekretär Alar Arukuusk ja Estonian Autosport Events MTÜ ja Rally Estonia juhatuse liige Urmo Aava allkirjastasid esmalt vastastikuse mõistmise memorandumi. Seejärel allkirjastasid WRC Promoter tegevjuht Oliver Ciesla ning Estonian Autosport Events MTÜ ja Rally Estonia juhatuse liige Tarmo Hõbe ametliku koostöölepingu WRC Promotsiooniralli korraldamiseks Eestis sel suvel. Eelmise aasta rallile Lõuna-Eestisse saabus külastajaid kokku 36 000, kellest 3000 olid välismaalased.

„WRC promotsiooniralli korraldamine rõõmustab kindlasti kõiki rallisõpru ja sellel sündmusel on ka suur majanduslik ja regionaalpoliitiline mõju,“ ütles kultuuriminister Indrek Saar. „See tõstab Eesti tuntust ja kinnistab meid maailma rallikaardile, toob siia palju välisturiste ning annab hoogu kohalikule ettevõtlusele. Juulikuus toimuva sündmuse õnnestumine tugevdab meie head mainet nii spordimaana kui ka turismisihtkohana laiemas mõttes ning on samm lähemale eesmärgile viia Eestis lähiaastatel läbi WRC sarja etapp,“ lisas minister.

„Värskelt sõlmitud partnerlus suurendab külastajate arvu veelgi ning tõstab ralli enda taset,“ kinnitas ka WRC Promoter tegevjuht Oliver Ciesla. „Ott Tänak ja Martin Järveoja ning sinimustvalgeid lippe kandvad fännid annavad praegu jõuliselt tooni rallidel üle maailma. Oleme tänulikud võimaluse eest olla kohal just Eestis toimuval suursündmusel,“ lisas ta.

Autoralli maailmameistrivõistluste WRC promotsiooniralli toimub 12.-14. juulil 2019 Lõuna-Eestis. Rally Estonia senist korraldust on kõrgelt hinnanud nii Rahvusvahelise Autoliidu FIA kui ka maailma tippsõitjad ja meeskonnad, 2014. aastal valiti Rally Estonia Euroopa autoralli meistrivõistluste parimaks etapiks. Ka on Eesti kui rallimaa kuvandile soodsat mõju avaldanud Ott Tänaku ja Martin Järveoja edu viimastel hooaegadel WRC sarjas.

Tänase allkirjastamise järel kohtuti ka peaminister Jüri Ratasega. Rally Estonia järgnevate aastate toetamine riigieelarvest selgub eelarvestrateegia 2020-2023 arutelul sel kevadel.