Mati Alaver.Foto: Stanislav Moškov
Talisport
1. märts 2019, 14:30

Mati Alaveri võib oodata kriminaalsüüdistus (26)

Eesti murdmaasuusataja Karel Tammjärv tunnistas täna dopingu kasutamist. Saksa dopinguarsti kontakti vahendas talle Mati Alaver, kes nimetas seda oma elu suurimaks veaks.

Hinnatud suusatreenerit Mati Alaver võib nüüd oodata kriminaalsüüdistus.

Riigiprokuratuuri süüdistusosakonna juht Taavi Pern: "Kogume praegu meedias kirjeldatud dopingujuhtumi kohta täpsemat infot ja suhtleme meie rahvusvaheliste koostööpartneritega. Neilt saadud info pinnalt otsustame meie edasised sammud, sealhulgas võimaliku kriminaalmenetluse alustamise. 

Meile edastatud info pinnalt saame teha ka otsuse, kas tegevuse uurimist on otstarbekas jätkata juba poolelioleva Austria kriminaalmenetluse raames või on vaja alustada eraldi menetlus Eesti Vabariigis.

Eesti karistusõiguses on kuritegu ravimi väljakirjutamine dopinguna kasutamiseks, samuti võib inimese võtta vastutusele kui ta kallutab dopingu kasutamisele või annab ravimi üle dopinguna manustamiseks. Sõltuvalt sellest, kas tegu oli ühekordne või korduv, võib selle eest karistus olla kuni kolmeaastane vangistus. (Karistusseadustik § 195)."