Aivar Rehemaa. Foto: Aldo Luud
Talisport
1. märts 2019, 14:57

DOPINGUSKANDAAL | Aivar Rehemaa: Karel peab oma karistuse ära kandma, aga inimesena ei saa me teda hukka mõista (25)

Murdmaasuusataja Karel Tammjärv tunnistas täna dopingu kasutamist. Uurisime endiselt tipult Aivar Rehemaalt, kuidas ta uudisele reageeris. 

Aivar, millise näo ja tundega sa pressikonverentsi vaatasid?

Ega ma oma õigeid tundeid väljendada ei oska. Pressikonverentsi nähes tekkis endalgi tühi ja ükskõikne tunne. Seda ei oodanud ega teadnud keegi, keegi ei osanud seda oma hullemates unenägudeski karta.

On see Eesti suusatamise lõpp?

Praegu on emotsioonid üleval ja asi on hull. Ise loodan siiralt, et inimesed suudavad mõista ja andestada. Vaadates täna Kareli intervjuud - ta rääkis südamelt ära nagu kõik oli, sirge seljaga, ei vassinud midagi. Me ei saa inimest seepärast hukka mõista, et ta kasutas dopingut või oli skeemi segatud. Alles võitis Therese Johaug, kes on dopingukaristust kandnud. Karel tunnistas üles, peab oma karistuse ära kandma. Aga inimesena me ei saa teda hukka mõista. Ta kannab oma karistuse ja asi on lõppenud.

Mis suusatamisest saab? Ei oska hoomata, liiga vara rääkida. Soomlased on oma dopingujuhtumistest üle saanud, norralased ka. Ma arvan, et on hea, et kõik asjad on selged. Siiralt loodan, et Karelit ei mõisteta täiesti hukka. Ta eksis, tunnistas viga, elu läheb edasi. See on ainult sport, tippsport.

Kas Mati Alaver ei pakkunud sulle ühegi dopinguarsti kontakti?

Sellele saan küll vastata, et täiesti ei. Ma kuulusin küll koondisse, aga ma ei treeninud kogu aeg tolles pundis. Minul ei ole temaga sellest küll juttu olnud. Mina võin kinnitada, et tema pole mulle midagi säärast pakkunud.