Võrkpalli finaalturniiri poolfinaalid. Foto: Aldo Luud
Võrkpall
1. märts 2019, 22:31

GALERII | Tiitlikaitsja Saaremaa läheb finaalis vastamisi kodupubliku ees mängiva Tartuga

Credit24 Meistriliiga finaalis kohtuvad homme tiitlikaitsja Saaremaa Võrkpalliklubi ja Bigbank Tartu. Saarlased alistasid 3:1 (34:32, 25:19, 20:25, 25:22) Läti esiklubi RTU/Robežsardze. Bigbank alistas teises poolfinaalis umbes 1000-pealise publiku silme all kodusaalis Pärnu Võrkpalliklubi 3:0 (25:19, 25:22, 25:21)

Saaremaa ja RTU mängus kerkis võitjate resultatiivseimaks 15 punktiga (+7) Samuel Boehm, 11 punkti lisasid nii Fabian Plak kui Eddie Rivera. RTU edukaim oli Gatis Garklavs 21 punktiga (+7), 20 silma (+11) lisas Aleksandrs Avdejevs. Saaremaa vastuvõtt oli 42%, rünnakuid realiseeriti 44-protsendiliselt, blokipunkte saadi 9 (4 blokki pani Harri Palmar) ja servil löödi 5 ässa ning tehti 7 viga. RTU vastuvõtt oli 44%, rünnak 43%, blokipunkte kogunes 12 ja servipunkte 6 (eksiti 16 pallingul), vahendab volley.ee.

Saaremaal oli kasutada tunduvalt pikem pink ja peatreener Urmas Tali kasutas selle ka ära. "Tahtsime kogu "rosteri" läbi käia, et kõik saaksid võimaluse. Kvaliteeti peab mõlemal kuuikul olema niipalju küll, et RTU vastu hakkama saada ja oli ka. Oleks see mäng kolme geimiga lõppenud, oleks väga hästi olnud, lõppes neljaga, ka hästi," sõnas Tali.

Saaremaa üks põhijõude Eddie Rivera vigastas kolmanda geimi lõpus õnnetult põlve. "See nägu ütleb mulle, et ta homme mängib igal juhul," kommenteeris peatreener Rivera olukorda.

"Närvilisust meie mängus täna polnud, küsimus oli selles, kuidas saaksime Makowski ja Sami (Boehm) ja teiste tugevamad küljed täna välja tuua, et mängukindlus tuleks. Karli (Allik) pole ju pikk aega mänginud ja väsis täna pärast teist geimi. Avageimi lõpp läks nugade peale, aga siis tulid Siim Põlluäär ja Artis Caics sisse ja tegid otsustavad momendid. See näitas, milleks me võimelised oleme. Tänane oli kahtlemata võistkondlik võit ja kokkuvõttes usun, et oleme homseks finaaliks väga hästi valmis," rääkis peatreener.

Diagonaalründaja Samuel Boehm lisas, et Saaremaal jäi veel finaaliks varu. "Oli palju vahetusi ja ses osas oli huvitav mäng. Me suudame homme veel paremini tegutseda, meil olid poolfinaalis üsna suured pinged, aga õnneks saime hakkama," rääkis Boehm, kes kritiseeris veidi kolmandat geimi.

"Seal lasime jala veidi sirgeks, seda ei tohi lubada. Homme on meil ükskõik, kelle vastu kõik võimalused olemas, et võita. Tuleb ise keskendunult tegutseda," lisas mängumees.

***

Tartu ja Pärnu vahelises mängus kerkis Bigbanki edukaimaks 16 punktiga (+11) Hindrek Pulk, blokis koguni 8 punkti toonud Meelis Kivisild kogus 14 punkti (+11) ning Samuel Walker 12 silma (+9). Pärnu meeskonna resultatiivseim oli 18 punktiga (+10) Chizoba Neves Atu. Bigbanki vastuvõtt oli 52%, rünnak 54%, blokiga teeniti 13 ja serviga 2 punkti (servivigu tehti 10). Pärnu vastuvõtuprotsendiks kujunes 55, rünnakuid lahendati 48-protsendiliselt, blokiga saadi vaid 1 ja serviga samuti vaid 1 punkt (9 vea juures).

Bigbanki peatreener Andrei Ojamets rõhutasid kogu meeskonna panust. "Pärnu ei suutnud täna nii hullu servi lüüa nagu nad meile kolm mängu järjest olid löönud. Teine asi on see, et meie serv oli natuke agressiivsem ja see esimeses kahes geimis võttis neilt võimaluse võrgu keskel mängida. Seda enam, et Martti Keel natuke pelgab seal mängida. Pärnu rünnak on Kovalovi ja Atu peale üles ehitatud ja neid kahte oli vaja kontrolli alla saada. Brasiillasel lasime ikka palju möllata. Ise tegime väga vähe rünnakuvigu, see oli samuti oluline moment. Kokkuvõttes võistkonna võit," sõnas Ojamets.

Ka Meelis Kivisild jäi oma esituse osas tagasihoidlikuks. "Minu blokid sõltuvad väga tugevalt, kuidas nurgamehed oma kohavaliku teevad, kiidan ka neid," ütles temporündaja ja kinnitas, et olenemata 3:0 võidust oli mängus pinget kuhjaga. "Pinge geimide keskel on ikka teine kui tavamängus. Ma sain isegi kollase kaardi! Serv oli meil täna samuti tip-top ja see oli samuti ülitähtis. Finaalis tuleb valmistuda justkui kahe meeskonna jaoks, sest Saaremaal on nii palju häid mehi. Usun, et seal tuleb juba raskem mäng," lisas Kivisild.

Pärnu meeskonna juhendaja Avo Keel ütles, et suurim vahe oli blokis. "Meie leidsime nende bloki 13 korda üles, nemad meie oma ainult korra. Tasapisi hakkas see nagu närima. Servid ja vastuvõtt olid võrdsed, rünnakuprotsent neil parem, tegid hea mängu," ütles Keel ja tunnustas samuti Kivisilda. "On hea mees küll, ta ennustas täna hästi blokis meie liikumisi. Tartu pole muidu nii hea blokimeeskond, täna oli nende blokk aga väga hea ja servi võtsid ka normaalselt vastu," lisas Keel.