Johannes Thingnes Bö (vasakul) koos venna Tarjeiga. Foto: Reuters/Scanpix
Doping
3. märts 2019, 11:42

DOPINGUSKANDAAL | Norralastest maailmameistrid: osades riikides lihtsalt valitsebki dopingukultuur (43)

Maailmameistritest Norra laskesuusavennad Tarjei ning Johannes Thingnes Bö võtsid samuti ajakirjanike palvel sõna Seefeldi murdmaasuusatamise MMil lahvatanud dopinguskandaalist. 

"Fakt, et austerlased tegelesid sellise asjaga kodusel MMil on äärmiselt pettumustvalmistav. Kogu see saaga on äärmiselt traagiline," sõnas Tarjei väljaandele VG. 

"On riike, kus on väga rikas dopinguajalugu. Minu arvates on seal tegemist juba kultuurilise probleemiga. Riigid nagu Austria ning Eesti, neil on sellega oma ajalugu. Nii konkreetsete dopingujuhtumite osas kui ka kuulujuttude tasandil."

Sama mõtet jagas ka noorem veli Johannes Thingnes Bö. "Oleme näinud aja jooksul, et mõnes riigis lihtsalt valitsebki dopingukultuur. Tasub ainult dopingujuhtumite arve vaadata ning sa suudad pildi, mis kõneleb enda eest, ise kokku panna."

Seefeldi MMil toimunud dopingureidi käigus võeti vahele viis sportlast. Kaks eestlast, Karel Tammjärv ning Andreas Veerpalu, kasahh Aleksei Poltoranin ning austerlased Max Hauke ning Dominik Baldauf. Kõik sportlased on praeguseks on süüd ka tunnistanud.