Superkarikas: Nõmme Kalju - FCI LevadiaFoto: Stanislav Moškov
Jalgpall
3. märts 2019, 15:30

Kas Levadia kaotas lisaks karikale ka Sergei Lepmetsa?

GALERII | Valitsev meister Nõmme Kalju napsas hooaja esimese trofee endale

Valitseva Eesti jalgpallimeistri Nõmme Kalju uus hooaeg sai pühapäeval suurepärase avalähte. Superkarikafinaalis alistati tulemusega 3:2 mullune karikavõitja FCI Levadia. 

Levadia asus kohtumist juhtima 39. minutil Igor Žurahhovski tabamusest ning nõnda ka avapoolaeg lõppes. Pärast pausi tulid platsile näljasemalt aga Kalju pallurid. 

Esimest korda sahises Levadia võrk 48. minutil, mil Igor Subbotin lükkas palli tühja võrku. See tabamus aga ei lugenud, sest mõni hetk varem oli Alex Matthias Tamm teinud vea Sergei Lepmetsa vastu. 

Paar minutit kinkis Dmitri Kruglov Kaljule aga penatli, mille Nõmme meeskonna kapten Maximiliano Ugge ka realiseeris.

Järgmine tagasilöök tabas Levadiat 59. minutil. Kümmekond minutit varem Tammega kokku põrkanud Lepmets ei suutnud enam mängu jätkata ning tema asemel sekkus pingilt Artur Kotenko. 

Kõigest kolm minutit hiljem tuli endiselt koondislasel aga pall oma võrgust välja noppida. Värava autoriks ennist Lepmetsa "kõrvaldanud" Tamm. 

70. minutil viis Andri Markovitš Kalju juba 3:1 juhtima ning kuigi Kirill Nesterov vähendas Levadia poolt kaotusseisu veel minimaalseks, siis rohkem väravaid finaalis ei nähtud. 

Liigahooaeg avatakse Eestis järgmisel reedel, mil Hiiu staadionil lähevad omavahel vastamisi Nõmme Kalju ning Paide Linnameeskond.