Andreas Veerpalu. Foto: Aldo Luud
Doping
3. märts 2019, 19:01

Vaata videot!

TV3 VIDEO | TÄISPIKK INTERVJUU | Angela Veerpalu: lapsed lubasid mulle: „Emme, ära muretse, me ei tee midagi sellist.“ (167)

Seefeldi MMil politsei poolt kinni peetud ning veredopingu kasutamises ennast süüdi tunnistanud Andreas Veerpalu pole avalikkusele jätkuvalt ühtegi kommentaari jaganud. Küll on seda suusataja eest teinud tema ema, Angela Veerpalu. 

"Ta [Andreas] kindlasti astub kaamerate ette. Ta teeb seda. Aga ta pole nii tugev isiksus, nagu on seda Karel [Tammjärv] või keegi teine," sõnas Angela Veerpalu "Seitsmestele uudistele". 

Enne seda kinnitas Angela Veerpalu, et dopinguteema on neil perekonnas jutuks tulnud ka varem. "Mina olen istunud nendega laua ääres ja öelnud oma lastele, et vaadake mulle silma ja öelge, et te mitte kunagi ei tee ühtegi vale sammu," jätkas ta.

Mis vastuseks tuli? "Emme, ära muretse. Me ei tee midagi sellist."

Hiljem lisatud täispikas intervjuus rääkis Angela sellest, mis toimus, kui Andreas ja Karel [Tammjärv] olid vahi all. Lisaks kinnitas ta, et ei teadnud poja pahategudest midagi - alati kui Andreas ja Andrus kuskil käisid, tundus kõik täiesti normaalne.

Vaata täispikka intervjuud:

Laupäeva õhtul saatis Angela Veerpalu poja nimel ERRile kirja, kus vabandas Andrease nimel. "Soovin pöörduda Eesti rahva poole selgitamaks olukorda, kus mind süüdistatakse avalikkuse eest põgenemises. Minu eesmärk ei ole olnud põgeneda, vaid jõuda kiiresti koju enda lähedaste juurde. Olen andnud selgitused politseile, ja neile ausalt juhtunu ära rääkinud, kus ma tunnistasin oma süüd - olen rikkunud antidopingu reegleid. Ma ei soovi ajakirjandusega suhelda. Mul on juhtunu pärast häbi ja vabandan kõigi ees, kellele olen enda teoga põhjustanud kahju," seisis kirjas.