Hans Christer Holund.Foto: JOE KLAMAR/AFP
Talisport
3. märts 2019, 16:10

SEEFELDI MM | Suusakuningaks krooniti vinge soolosõidu teinud üllatusmees, Kaarel Kasper Kõrge pääses viimasest kohast (14)

Austrias Seefeldis peetud põhja suusaalade MMi viimasel alal, meeste 50 km ühisstardist vabatehnikasõidus krooniti tšempioniks norralane Hans Christer Holund. 

30aastasele võidumehele oli see MMil ainsaks stardiks. Holund sõitis teistelt eest juba 22. kilomeetril ning 15 km enne lõppu oli ta edu kasvatanud 1.20 peale. Keegi talle lõpuks ohtlikuks ei saanudki.

Ainsana läks norralast püüdma venelane Aleksandr Bolšunov, kes sai küll peagrupilt eest, suutis vahet Holundiga kõvasti vähendada, kuid mitte otsustavalt. MMil juba neljanda hõbeda teeninud Bolšunov kaotas finišis 27,8 sekundit. 

Pronks läks samuti Norrasse, põnevas lõpuheitluses edestas Sjur Röthe Martin Jonsrud Sundbyd 0,1 sekundiga. 

"Läksin natuke vihaseks, et keegi ei tahtnud eriti tempot teha. Sõitsin eest ära. Päris üllatav, et keegi järgi ei tulnud," sõnas Holund võistluse järel FISi reporterile. 

Stardis oli ka kaks eestlast. Raido Ränkel lõpetas 49. kohal (+11.27,0), Kaarel Kasper Kõrge oli 62 mehe konkurentsis 61. (+20.02,01).

"Vähemalt oli lõppkoht parem kui number seljas (51 - toim.), ainuke positiivne asi. Ilm oli ka hea. Olen natuke vaimselt väsinud, oma pundiga oli hea sõita," ütles Ränkel Kanal 2 otse-eetris.

Holundi karjääri senine parim tulemus pärineb 2018. aasta olümpialt, suusavahetusega sõidus teenis ta pronksi.