Eestis saab veteranide auks korraldataval Sinilillejooksul osaleda Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Narvas.Foto: EOK
Liigume
4. märts 2019, 15:04

Sinilillekampaania kutsub veteranide auks jooksma (3)

Heategevuslik Sinilillekampaania tunnustab tervislikke eluviise ja kutsub kõiki Eestimaa inimesi liikuma ning läbi tervisespordi andma au neile meestele ja naistele, kes on rahvusvahelistel operatsioonidel Eesti julgeoleku eest seisnud.

Tänavu aprillikuus peetakse Sinilillejooksu juba kuuendat korda andmaks au Eesti kaitseväe ja Kaitseliidu veteranidele. Lisaks Tallinnale, Tartule, Pärnule, Kopenhaagenile ja Brüsselile on esmakordselt võimalik Sinilillejooksust osa võtta ka Narvas. Rajale on oodatud kõik soovijad igas vanuses. Sinilillejooksu pikkus on 3,2 km.

Lisaks jooksule on võimalik igal soovijal end proovile panna sooritades enne jooksu kõikidele tegevväelastele kohustuslik 2019. aasta üldfüüsiline test (loe lähemalt: ÜFT):

  • toenglamangus kätekõverdused
  • selililamangust istesse tõusud
  • 3,2 km jooks (vajalik jooksule eelregistreerimine)

Alates eelmisest aastast on kavas ka Sinilillekese jooks lastele. See on tasuta, kuhu on oodatud osalema kõik kuni 12. aastased jooksusõbrad.

Iga osaleja saab hiljem endale Kaitseväe juhataja signatuuriga interaktiivse Sinilillejooksu diplomi koos oma testi tulemustega. Diplomit on võimalik hiljem kodus välja printida. Jooksude võitjaid autasustatakse unikaalse sinilillemedaliga.

Sinilillejooksult kogutud annetused suunab MTÜ Eesti Vigastatud Võitlejate Ühing suunab annetused toetamaks tervishoiu ja spordi valdkonda laiemalt ning veterane ja nende lähedasi

Sinilillejooksudele oodatakse kõiki huvilisi:

6. aprillil Pärnus,

6. aprillil Tervurenis, Belgias,

13. aprillil Tartus,

19. aprillil Narvas,

21. aprillil Tallinnas,

28. aprillil Kopenhaagenis, Taanis.

Täpsem info registreerimise kohta siit.