Cristiano Ronaldo.Foto: AFP/Scanpix
Kõmu
4. märts 2019, 18:10

Poksitšempion tunnustab vägistamisskandaali kiuste naeratavat Ronaldot: ta on mentaalselt väga tugev (1)

Maailma parimaks jalgpalluriks tituleeritud Cristiano Ronaldo on eelmise aasta sügisest armastatud spordiala kõrvalt paralleelselt pidanud pareerima ka vägistamissüüdistusi

Praeguseks pole antud juhtumis lahendust tulnud ning tänu teistele peale tulnud (doping)skandaalidele on lugu ka võrdlemisi maha vaikitud. Suurbritannias tõmmati teema nädalavahetusel aga taas käima, kui poksitšempion Anthony Joshua portugallast ootamatult kiitma asus. 

"Ma olen alati öelnud, et sportlasena saab su ajusid nu**ida kahel viisil. Naiste ning maksude abil. Tema on mõlema osapoole poolt läbi tõmmatud ning ta suudab ikkagi naeratada," kiitis Joshua jalgpallurit. "Selleks pead olema mentaalselt väga tugev. Ning seda ta on."

Anthony Joshua poksiringis. Foto: Reuters/Scanpix

"Ta on tõeline perekonna inimene, aga rügab sellegipoolest kogu aeg edasi. Ning kui ta ennast millelegi pühendab, siis täielikult," jätkas Joshua. 

"Ühest küljest tuleb tal spordimehena kõikide nende probleemidega tegeleda, kuid samal ajal on tal perekond, millele toetuda. See tasakaalustab teda. Ning see terviklikkus on ka põhjus, miks Ronaldo mulle nii väga meeldib."

Sellised kommentaarid ärritasid aga briti naisõiguslasi. "On äärmiselt kohatu ja solvav visata sellel teemal nalja. Seksuaalne vägivald on tõsine teema, mis võib põhjustada ohvrile eluaegse trauma," põrutas Inglismaa ja Walesi naiste tugikeskuse esindaja Katie Russell. "Peame selle ühiskonnas mõistetavamaks tegema."