Õnnetud kilpkonnad olid toruteibiga „pakendatud“Foto: Reuters/Scanpix
Maailm
5. märts 2019, 11:48

TEIBIGA KINNI MÄHITUD: Filipiinide lennujaamast avastati üle 1500 ebaseaduslikult riiki toodud kilpkonna (1)

Filipiinide pealinnas Manilas asuvast Ninoy Aquino lennujaamast avastasid tolliametnikud 77 000 euro väärtuses salakaubana riiki toodud kilpkonni. Roomajad olid elus, kuid halli toruteibiga „pakendatud“, vahendab Sky News.

Ametivõimud avastasid üleeile neli omanikuta pagasit, mis olid Manilasse saabunud Hong-Kongist. Tollibüroo arestis kohvrid, millest leiti kokku 1529 roomajat. Leitud isendid olid erinevatest haruldastest liikidest, mis olid määratud looduskaitse alla.

Paljud kilpkonnad olid ümbritsetud teibiga või asetatud plastkarpidesse. Kuna pagasile polnud keegi pärast saabumisalasse jõudmist järele tulnud, arvasid tolliametnikud, et smugeldaja lõi tõenäoliselt araks, kui nägi infotahvleid, mis teavitasid sellisele tegevusele järgnevatest karistustest. Filipiinidel on loomade smugeldamise kohta karmid seadused – kinninabimise puhul võib smugeldajat ähvardada kahe aasta pikkune vangistus ja trahv üle 200 000 peeso (üle 2500 euro).

Foto: EPA/Scanpix

Korrakaitsjad tõdevad, et Kagu-Aasias on elusloomade ebaseaduslik äri suureks probleemiks. Nad arvavad, et viimati avastatud eksootilised kilpkonnad olid määratud lemmikloomadena edasi müümiseks. Roomajad toimetati ajutiselt järelevalveasutusse, kuniks otsustatakse, mis nendega edasi saab.