Martin Fourcade.Foto: JOE KLAMAR/AFP
Doping
5. märts 2019, 17:06

DOPINGUSKANDAAL | Laskesuusakuningas Fourcade MMi eel: poleks mingisugune üllatus, kui meie alal sama juhtuks (2)

Seefeldis põhja suusaalade MMil alguse saanud dopinguskandaal võtab üha ulatuslikumaid mõõtmeid. Martin Fourcade kardab, et skandaal võib lahvatada ka ülehomme startival laskesuusatamise MMil. 

"Ma ei imestaks, kui laskesuusatajate seas samuti mõned maha võetaks. Oleme alade poolest sisuliselt naabrid, nii et kui murdmaasuusatajad dopinguga patustasid, võisid sama teed minna ka mõne laskesuusatajad," vahendab YLE viiekordse olümpiavõitja sõnu. 

Praeguse seisuga on oma süüd veredopingu tarvitamises kinnitanud murdmaasuusatajatest kaks austerlast Max Hauke ja Dominik Baldauf, kasahh Aleksei Poltaranin ning eestlased Andreas Veerpalu, Karel Tammjärv ja Algo Kärp. Kahtlusaluseid on veel kõvasti, sest Saksamaal dopingulaborist leiti 40 verekotti.

Kusjuures Austria politsei nabis Hauke kinni keset vereülekande protseduuri, hiljem lekkis sellest internetti video. "See oli šokeeriv, sest ma pole kunagi midagi sellist näinud. See tundus ebareaalsena. Video vaatamine oli päris raske ja valus," arvab Fourcade. 

Prantslasest laskesuusatäht on varasemaltki kategooriliselt dopingu vastu seisnud. "Loodan, et ülejäänud patustajad ei saa öösel rahulikult magada ja annavad end ise üles," lisas Fourcade.