Vasakult: Mats Hummels, Thomas Müller, Jerome Boateng. Foto: Thomas Hiermayer/imago-images
Jalgpall
5. märts 2019, 18:45

Ootamatu otsus: Saksamaa jalgpallikoondis saatis kolm parimas eas staari erru (1)

Saksamaa jalgpallikoondise peatreener Joachim Löw tuli välja ootamatu avaldusega: koondisekarjäär on lõppenud aastaid rahvusesindust vedanud Jerome Boatengi, Mats Hummelsi ja Thomas Mülleri jaoks. 

Otsus on sedavõrd üllatavam, et 2014. aastal Saksamaa MM-tiitlini aidanud trio on põhimõtteliselt parimas jalgpalluri eas. Boateng ja Hummels on sündinud 1988. aastal, Müller 1989. 

"Aasta 2019 on Saksamaa jalgpallikoondisele uus algus," selgitas Löw Bildile. "Tahame jätkata möödunud aastal alanud uuenduskuuri. Niisiis ei kuulugi Boateng, Hummels ega ka Müller enam koondiseringi."

Ta jätkas: "Sellele vaatamata on nad endiselt maailma tippmängijad ja oma koduklubides väga tähtsas rollis. Nad on suured jalgpallurid, kes oma koondist meeletult aidanud."

Pärast 2014. aasta triumfi jõudis Saksamaa EMi poolfinaali, kuid möödunudsuvisel MMil Venemaal jäi laeks alagrupiturniir.

"Tahame anda meeskonnale uue näo. Olen kindel, et see on õige otsus," lisas Löw. "Anname selge signaali, et 2020. aasta EMile pürgimisel loodame noormängijatele. Neil on nüüd aeg vastutus võtta."

Et eelnimetatud trio enam koondiseringis pole, ei tähenda, et nad hakkaksid oma karjääri lõpetama. Kõik kolm meest teenivad igapäevaleiba Müncheni Bayerni ridades.