Johannes Dürr enne Sotši olümpiat.Foto: Imago Sport/Scanpix
Doping
6. märts 2019, 15:08

DOPINGUSKANDAAL | Eriline ülbus! Austria suusataja küsis võõrastelt annetusi, et veredopingut panna

Austria suusataja Johannes Dürr väitis, et on pärast dopingukaristuse kandmist puhas poiss, aga Austria politseile tunnistas ta, et kasutas veredopingut ka käesoleval talvel. Dürr üritas pääseda Seefeldi MMiks Austria koondisesse, aga teda ei valitud.

Eriti kummalisena mõjub asjaolu, et Dürr tegi enne MMi internetis ühisrahastusprojekti ja tahtis, et tavalised inimesed tema "tagasitulekut" toetaksid, kirjutas Der Spiegel.

Suur hulk informatsioonist, mille põhjal viis Austria politsei Seefeldi MMi ajal edukalt läbi operatsiooni "Aadrilaskmine" ja viis suusatajat arreteeris, pärineb just 2014. aasta Sotši olümpiamängudel ise EPO tarvitamisega vahele jäänud Dürri käest. Viimastel nädalatel on ta aga jäänud kidakeelsemaks.

Eile politseisse viidud 31aastane Dürr tunnistas, et talle sooritas vereülekandeid dopinguskandaali keskne kuju Mark Schmidt, kelle juures käisid ka Algo Kärp, Karel Tammjärv ja suure tõenäosusega ka Andreas Veerpalu.

Uurijad kahtlustavad Dürri ka teiste sportlaste Schmidti juurde saatmises, aga austerlane eitab seda. Seefeldis veredopinguga vahele jäänud Max Hauke ja Dominik Baldauf ütlesid täna Austria meedias, et neid mahitas pattu tegema just Dürr.