Indrek Tobreluts. Foto: Aldo Luud
Talisport
6. märts 2019, 15:23

Eesti laskesuusakoondise peatreener MMi eel: meie magame rahulikult! (1)

Homme algab Rootsis Östersundis 17. märtsini kestev laskesuusatamise MM. Õhtuleht uuris Eesti koondise peatreenerilt Indrek Tobrelutsult, milliste ootustega suurvõistlusele vastu minnakse, ning kas ja kuidas on nädal tagasi lahvatanud dopinguskandaal mõjutanud laskesuusaperet. 

„Keskendume ainult tegevusele. Pole mingisuguseid kohalisi eesmärke. Kohad on tegevuse tagajärg. Kõik üritavad endast parima anda. Tulemus sõltub eelkõige sportlaste sooritusest, aga ka taustajõudude õnnestumisest, suuskade määrimisest ja kõigest muust,“ jäi Tobreluts tagasihoidlikuks, kuid lisas, et ettevalmistus on sujunud plaanipäraselt. 

„Renel (Zahkna) oli väikene külmetus. Mõned päevad pidi kergemalt võtma, aga ei usu, et see suure jälje jättis. Üldiselt on kõik läinud plaanipäraselt. Kõik on valmis võitlema.“

Optimismi lisab veebruari aluses Kanadas Canmore´is peetud MK-etapp, kus nii mõnigi Eesti laskesuusataja näitas hooaja parimat minekut. Kas tippvorm on timmitud MMiks? 

„Loodame. Aga ega meil omaloominguks väga palju ruumi pole. Oleme detsembri algusest olnud rahvusvahelise alaliidu poolt ettekirjutatud võistluskalendri keerises. Põhimõtteliselt oleme sama valmis kui kogu muu maailm,“ vastas Tobreluts.

Pärast Kanadast naasmist kulus nädalake taastumiseks, läinud nädalavahetusel testiti vormi kodusel Otepää IBU karikaetapil. „Teiselt mandrilt tulles oli kaks nädalat MMiks valmistuda, midagi suurt selle ajaga välja ei mõtle,“ lisas peatreener. 

Homme sõidetavaks segateatesõiduks on sõjaplaan valimis: avavahetust sõidab Regina Oja, järgnevad Tuuli Tomingas, Rene Zahkna ja Kalev Ermits. 

Tobrelutsu sõnutsi tuli eelmisel nädalal Seefeldis lahvatanud dopinguskandaal šokina kõigile. Laskesuusapere töörahu see otseselt ei rikkunud, kuid päris mööda juhtunust ei vaadata. „Meil on omad tegevused ja püüame fookuse hoida oma asjadel. Aga paratamatult natuke häirib. Üritame sellest üle olla,“ rääkis juhendaja ning kinnitas, et Eesti laskesuusatajad on puhtad.

„Absoluutselt! Meie magame rahulikult, meil selliseid probleeme ei teki,“ sõnas Tobreluts ning lisas, et tõenäoliselt laskesuusatamise MMil Seefeldis juhtunule sarnast skandaali ei tule. 

***

AJAKAVA

7. märts

Kell 17.15, segateatesõit 2x6+2x7.5

8. märts

Kell 17.15, naiste sprint 7,5 km

9. märts

Kell 17.30, meeste sprint 10 km

10. märts

Kell 14.45, naiste jälitussõit 10 km

Kell 17.30, meeste jälitussõit 12,5 km

12. märts

Kell 16.30, naiste eraldistardist sõit 15 km

13. märts

Kell 17.10, meeste eraldistardist sõit 20 km

14. märts 

Kell 18.10, segapaaristeatesõit

16. märts

Kell 14.15, naiste teatesõit 4x6 km

Kell 17.30, meeste teatesõit 4x7,5 km

17. märts

Kell 14.15, naiste ühisstardist sõit 12,5 km

Kell 17, meeste ühisstardist sõit 15 km

Võistlused on täismahus nähtavad ETV kanalites.