Karel Tammjärv.Foto: Aldo Luud
Doping
6. märts 2019, 20:33

DOPINGUSKANDAAL | Karel Tammjärv: sain aru, et Veerpalu teeb dopingut. Ütlesin, et see ei pea enam saladus olema (40)

Dopinguga vahele jäänud murdmaasuusataja Karel Tammjärv ütles portaalile fasterskier.com antud intervjuus, et üritab pärast patustamist elada võimalikult normaalset elu. "Kui leiad end kõige sügavamast august, tulevad appi kõige lähedasemad sugulased. Jõin just täna oma vanaemaga teed, veetsin aega oma vanematega ja käisin sõbra juures saunas," kostis eestlane.

Lisaks Tammjärvele vahistati eelmisel nädalal Seefeldis teinegi Eesti suusataja Andreas Veerpalu. Viimase seotusest dopingumaailmaga sai Tammjärv teada eelmisel hooajal. Ta selgitas: "Ma ju teadsin, kuidas asi toimus ning sain temast lõpuks lihtsalt aru. Ütlesin, et ta ei pea ennast enam peitma, see ei pea enam saladus olema."

Tammjärv kasutas veredopingut alates 2016/17 hooajast, sagedasemaks läks kasutamine just pärast mainitud hooaega. Ta kordas varem Eesti meedialegi öeldut, et dopinguga saavutatud head tulemused ei teinud teda õnnelikuks. Suusataja sõnul muutub dopingu kasutamine igati loogiliseks käiguks, kui risk on väike ning samamoodi ka karistus.

Eestlaselt küsiti, kui palju pidi ta dopinguarst Mark Schmidtile tohtri teenete eest maksma. Ehkki summadesse Tammjärv ei laskunud, tasub siinkohal meenutada samuti Seefeldis vahele jäänud Dominik Baldaufi, kes pidas dopingu tõttu igapäevaelus ranget eelarvepoliitikat.

Tammjärve vahistasid Austria ametivõimud, kes olid teda jälginud alates 20. veebruarist – just tol päeval oli Tammjärvel Seefeldis Schmidti käsilastega esimene kontakt. 

Samuti meenutas sportlane politseiga seoses üht kummalist seika. "Jooksin ning kõnniteel seisis mees, kes tegi minust ilmselgelt pilti. Ta oli ka hiljem seal ja pildistas mind. See ei näinud väga professionaalne välja."

Mäletatavasti teatas Tammjärv Seefeldis toimunud pressikonverentsil, kus ta tunnistas dopingu kasutamist, kuidas oli Schmidtile avaldanud arvamust, et teda jälitatakse. Arsti sõnul valdas Tammjärve paranoia, kuid nagu näha, oli eestlase kahtlustel tõepõhi all.