Dmitry Malõsko.Foto: Sputnik/Scanpix
Doping
7. märts 2019, 12:48

Kas laskesuusatamise MMil lõhkeb dopingupomm? Seitse venelast on juba pihtide vahel (32)

Mitmed endised ja praegused laskesuusatajad kardavad, et täna Östersundis algaval laskesuusatamise MMil lõhkeb sarnane dopingupomm nagu Seefeldi põhja suusaalade MMil.

Mõned kuulujutud on juba lahti läinud. Venemaa väljaanne Sport-Ekspress kirjutas, et maailma antidopinguagentuur WADA kammib läbi 24 terabaiti andmeid, mis pärinevad Moskva antidopingulaborist. Tegemist on väga mahukate dokumentidega - 24 terabaiti mahutab 400 000 tundi muusikat või 5200 DVD-d.

Sport-Ekspressi teatel on mõned andmed juba lekkinud. Nii ähvardab seitset Venemaa laskesuusatajat MMilt eemaldamine. Nende seas on sellised tuntud nimed nagu Jevgeni Garanitšev ja Dmitri Malõško. Neist viimane on siiski lülitatud Venemaa segateatenelikusse. Võistlus toimub täna kell 17.15.

Dopinguteema on Östersundis üleval ka üldisemalt. "Ma ei imestaks, kui laskesuusatajate seas samuti mõned maha võetaks. Oleme alade poolest sisuliselt naabrid, nii et kui murdmaasuusatajad dopinguga patustasid, võisid sama teed minna ka mõne laskesuusatajad," ütles viiekordne olümpiavõitja Martin Fourcade.

Karjääri lõpetanud Saksamaa äss Magdalena Neuner oli veelgi konkreetsem. "Olen peaaegu kindel, et Östersundis juhtub midagi samasugust. Olen alati mõelnud: mis käib dopingutarvitajate peadest läbi? Miks nad hävitavad sporti? Tean enda kogemusest, et medaleid on võimalik võita ka keelatud aineteta," sõnas 12 korral maailmameistriks tulnud sakslanna.