Kristin Tattar.Foto: Eesti Discgolfi Liit.
Spordivaria
7. märts 2019, 15:19

UHKE! Eesti discgolfineiu sai kõrge tunnustuse (1)

Euroopa discgolfiliit PDGA Europe valis 2018. aasta parimaks naismängijaks eestlanna Kristin Tattari, teatab Eesti Eesti Discgolfi Liit.

Tattar edestas parimate valimistel kahte soomlannat – kahekordset Euroopa parimat Eveliina Saloneni ja 2018. aasta Euroopa meistrit Henna Blomroosi.

Eestlannale tõid kõrge tunnustuse eelkõige head esinemised USA-s, kus ta saavutas MMil 8. koha ja USA lahtistel meistrivõistlustel 4. koha. Lisaks võitis ta Euroopa meistrivõistlustelt pronksi. Tattar oli esimese discgolfi mängijana Eesti aasta naissportlase auhinna nominent.

Euroopa parimaks meesmängijaks valiti soomlane Seppo Paju.

Eesti alaliidu president Rein Rotmeister märkis pressiteate vahendusel, et ootab algavat hooaega suure huvi ja põnevusega. "On põhjust olla optimistlik, Kristini võistluskalender on äärmiselt tihe ning ka algaval hooajal osaleb ta nii MMil kui ka USA meistrivõistlustel. Euroopa meistrivõistlustel on vaheaasta.

Ka meeste osas on kvaliteedi kasvu oodata, Eesti meister Albert Tamm on juba hooaega USA-s alustanud ning näidanud väga head mängu kolmel tippvõistlustlusel."

Sel nädalavahetusel toimuvad Pärnumaal Jõulumäel Eesti talvised meistrivõistlused, kus osaleb 144 mängijat. Kohal on suurem osa meie paremikust.