LeBron James.Foto: Reuters/Scanpix
Korvpall
7. märts 2019, 19:15

Jordanist möödunud LeBron James näeb karjääri suurimaid näguripäevi

Praeguse generatsiooni parim korvpallur LeBron James möödus Eesti aja järgi ööl vastu tänast punktiarvestuses Michael Jordanist. See oleks pidanud olema õilis hetk, kui kõik ülistavad LeBroni ja räägivad, et ta on teiselt planeedilt.

Jah, Los Angeles Lakersi ja Denver Nuggetsi kohtumist vaadanud publik tõusis teisel veerandajal püsti ja tunnustas LeBroni suure aplausiga. Aga Lakers kaotas 16 punktiga ja kohamängudele pääsemise võimalused muutusid väga väikestest sisuliselt lootusetuteks.

Alates jõuludest on LeBronil läinud valesti kõik, mis võimalik. Esmalt röövis kubemelihase vigatus 18 mängu, millest Lakers võitis 6. Aga kõik polnud veel kadunud. Paneme tervenenud LeBroni tagasi ja hakkame võitma? Ei.

Viimasest 12 matšit on kaotatud koguni 9 ja kuu aega enne põhihooaja lõppu lahutab Lakersit (30 võitu, 36 kaotust) play-off'ist 6,5 mängu. Viimati piirdus LeBron põhihooajaga 2005. aastal.

LeBron James saab teise veterani Rajon Rondoga hästi läbi, nooremate tiimikaaslastega pole nii sujuvalt läinud. Foto: AP/Scanpix

Tiimivaimu pole ollagi ja esmajoones tuleb otsa vaadata just LeBronile ja tema õukonnale. Lakers üritas meeleheitlikult hankida New Orleans Pelicansi tähte Anthony Davist ja oli nõus ära andma kogu noore tuumiku. Davis oli sügisel agendiks palganud LeBroni sõbra Rich Pauli, nii et kõik on loogiline.

Teadmine, et võistkonna liider on seotud mängijate vahetamisega, ei saa hästi mõjuda. Vahet pole, kas Brandon Ingram, Kyle Kuzma, Josh Hart ja vigastatud Lonzo Ball on ärahellitatud jõmpsikad või mitte.

Kaitses on kõige rohkem järgi andnud just LeBron ja tema jalad on sirgemad kui joonlaual.

Kui kompott kokku panna, on selge, et LeBroni suurim eesmärk - tõusta Michael Jordani asemel läbi aegade parimaks - on saanud suure tagasilöögi.

Detsembris saab LeBron 35aastaseks. Siis peaks selge olema, milliseks tema Lakersi-ajastu kujuneb. Suvel on Lakersil 43 miljonit dollarit vaba palgaruumi, uus võimalus avaneb jahtida ka Anthony Davist.

Õnnetuseks ei seostata ühtegi tõelist tähte esmajoones Lakersiga. Kevin Durant (Golden State Warriors) ja Kyrie Irving (Boston Celtics) flirdivad USA meedia andmetel New York Knicksiga, Kawhi Leonard läheb kas Los Angeles Clippersisse või jätkab Toronto Raptorsis.

Järgmises laines tulevad Jimmy Butler (Philadelphia 76ers), Kemba Walker (Charlotte Hornets) ja Khris Middleton (Milwaukee Bucks), aga nemad ei teeks Lakersit ilmselt tiitlipretendendiks.

NBA läbi aegade suurimad punktiviskajad (põhihooajal):

1. Kareem Abdul-Jabbar 38387
2. Karl Malone 36928
3. Kobe Bryant 33643
4. LeBron James 32311
5. Michael Jordan 32292
6. Wilt Chamberlain 31419
7. Dirk Nowitzki 31364
8. Julius Erving 30026
9. Moses Malone 29580
10. Shaquille O'Neal 28596