Dopinguproov.Foto: Reuters/Scanpix
Doping
7. märts 2019, 21:21

DOPINGUSKANDAAL | Paljastused: kurikuulsa arsti kabinetist leiti ka kasvuhormooni, suhtlemiseks kasutati Soome SIM-kaarti (22)

Saksamaa väljaanne Die Zeit kirjutab, et dopinguarst Mark Schmidt tegutses nagu kogenud kriminaal.

Schmidt vahistati politsei poolt eelmise nädala kolmapäeval Saksamaal. Samal ajal toimus politseihaarang ka Austrias toimunud põhja suusaalade MMil, kus politsei võttis vahele eestlased Karel Tammjärve ja Andreas Veerpalu.

Ajapikku on selgunud, et Schmidt vahendas oma klientidele veredopingu kasutamise teenust. Saksamaa politsei valduses on ka konfiskeeritud verekotid, mille abil võib vahele jääda veel umbes 40 sportlast.

Samas on politsei poolt tulnud vihjeid, et Schmidt tegutses keelatud ainete ja võtete vahendajana juba sajandi algusest saati ning pani selle ajaga püsti hiiglastliku kriminaalse võrgustiku. Seda kinnitab ka Die Zeit.

Nimelt töötas Schmidt pidevas koostöös koos oma juristist isa Ansgard Schmidtiga, kes aitas kõike võimude eest varjata. Üheskoos mõeldi välja kavalaid võtteid, kuidas oma kliendibaasi suurendada. Seda kõike tehti nagu kogenud kriminaalid.

Kui omavahel oli vaja nõu pidada, pandi oma telefonidesse Soomest või Sloveeniast ostetud SIM-kaardid. Iltalehti andmetel pole teada, miks väljavalitute sekka sattus just Soome.

Zeiti andmetel ei kofiskeeritud Schmidtide Erfurtis asuvast arstikabinetist ainult veredopinguga seonduvaid tõendeid, vaid politsei leidis ka kasvuhormooni.