Kelly Sildaru.Foto: Teet Malsroos
Talisport
8. märts 2019, 08:12

Kelly Sildaru kandideerib järjekordsele mainekale auhinnale (8)

USA spordiakadeemia annab igal kuul välja maailma parima sportlase autasu. Veebruarikuu eest võib maineka autasu teenida ka vigursuusataja Kelly Sildaru.

"Sildarust sai ajaloo noorim rennisõidu maailmameister, kui ta võitis Utah'is toimunud MMi. Samuti sai temast esimene switch 1080 triki (selg ees hüppesse minnes tegi ta ümber oma telje 1080-kraadise pöörde - toim.) maandunud naisvigursuusataja ning tema võidutulemus oli 95 punkti," antakse mõista, miks on meie neiu nomineeritud.

17aastane eestlanna on parima naissportlase kategoorias üks kuuest kandidaadist. Lisaks Sildarule on nominentide seas ka tennisist Belinda Bencic, kiiruisutaja Brittany Bowe, kergejõustiklane Sifan Hassan, lumelaudur Chloe Kim ja mäesuusataja Mikaela Shiffrin. Viimane on ka auhinna kõige tõenäolisem saaja.

Mõistagi valib spordiakadeemia ka kuu parimat meessportlast. Seal on võistlustules kergejõustiklased Julien Wanders ja Samuel Tefera, golfar Dustin Johnson, vigursuusataja Aaron Blunck, jalgpallur Sergio Agüero ja korvpallur Giannis Antetokounmpo.

USA spordiakadeemia kuu nominentideks valitakse sportlased, kes on näidanud kuu jooksul silmapaistvaid tulemusi ning panustanud oma spordiala arengusse. Kuu sportlaseks valitud atleedid osalevad ühtlasi ka aasta sportlase valimistel. 

Oma hääle saab anda SIIN.