Ott Tänak.Foto: Robin Roots
WRC
8. märts 2019, 09:05

Ott Tänak: pean leidma kruusal sõitmise rütmi (6)

Autoralli MM-karavan on käesolevaks nädalavahetuseks kolinud Mehhikosse, kus sõidetakse hooaja kolmas etapp. Ott Tänak on oma Toyotaga rahul ning tunneb end enesekindlalt.

Eestlase ralli ei alanud ideaalselt, sest eilse testikatse esimesel läbimisel jäi Tänaku Yaris WRC seisma. Mingit katastroofi siiski polnud, sest peatumise põhjustanud sensoriprobleem sai kiiresti likvideeritud. 

"Kaotasime küll aega, kuid kuna mure polnud tõsine, saime hiljem testikatsele tagasi ning leidsime kinnitust, et kõik töötab," kostis Tänak Toyota pressiteate vahendusel.

Eestlane lisas, et loodab Mehhikos teha eduka nädalavahetuse. "Pean leidma kruusal sõitmise rütmi, samas olen autoga rahul ning enesekindlus on olemas," sõnas ta.

Möödunud ööl sõidetud avakatsel Tänak starti ei saanud, sest katse lõpus olnud tehishüpe polnud turvaline. Lisaks eestlasele ei saanud konkurentidega mõõtu võtta ka Sebastien Ogier ja Thierry Neuville, kolmikule määrati lõpuks päeva kolmas aeg, kaotust liider Esapekka Lappile on 0,6 sekundit. Andreas Mikkelsen jääb soomlasest maha 0,1 sekundiga.

Mehhiko ralli esimene täispikk võistluspäev algab täna kell 18.18. Rallil saad silma peal hoida Õhtulehe tekstipõhise otseblogi vahendusel, mida saab jälgida SIIT.