Karel Tammjärv.Foto: Aldo Luud
Doping
8. märts 2019, 10:01

DOPINGUSKANDAAL | Norralased leidsid maja, kus Veerpalu ja Tammjärv käisid veredopingut tegemas? (54)

Norra Rahvusringhääling avaldas eile õhtul loo, kus kirjutati, et Seefeldi MMi dopinguskandaali keskmes olev tohter Mark Schmidt rentis möödunud aasta novembris ja detsembris toimunud murdmaasuusatamise Lillehammeri MK-etapiks võistluste suusastaadioni lähedale majakese.

Majutust rentinud Birgit Sildnes meenutas, kuidas ta otsustas sakslase nime kasutada internetiotsingus, kust tuli välja Schmidti dopinguarsti maine ning keelatud ainete skandaal kunagise jalgrattatiimi Gerolsteineriga, kelle heaks tohter töötas.

Paar päeva enne Lillehammeri MK-etapi algust jõudiski maja juurde Saksamaa numbrimärgiga auto. Detsembri esimesel päeval otsustas Sildnes rentnikule külla minna.

Naise üllatus oli aga suur, kui uksele ei tulnud vastu Schmidt, vaid tema isa Ansgard. Seefeldi skandaali kohta on raporteeritud, et just papa Schmidt toimetas verekotikesi Austriasse. Ta arreteeriti eelmisel nädalal Seefeldis, just nii nagu sportlased Karel Tammjärv, Andreas Veerpalu, Dominik Baldauf, Max Hauke ja Aleksei Poltaranin.

Muide, Sildnesi sõnul oli üks Lillehameri majakeses käinud sportlastest Hauke. Kõik viis Seefeldis vahi alla võetud suusatajat olid võistlustules ka Lillehammeris.

Sildnesile tundus majas toimunud asjad kahtlased ning paar nädalat pärast MK-etappi võttis ta ühendust Norra Antidopinguagentuuriga. Viimased kinnitasid seda fakti, kuid jäid Seefeldis toimunud reidi ja poolelioleva uurimise tõttu napisõnaliseks.