Just selles hotellis peatus Seefeldi MMil Austria koondis.Foto: GEORG HOCHMUTH
Doping
8. märts 2019, 11:07

DOPINGUSKANDAAL | Karistatud dopingupatune: loodan, et Schmidti verekotikesi ei hävitata (3)

Süüdimõistetud dopingumänedžer Stefan Matschiner loodab, et Seefeldi MMi keskse kuju Mark Schmidti kodust leidut umbes 40 verekotikest uuritakse põhjalikult läbi.

Oma dopingukarjääri jooksul aitas spordimänedžerina töötanud Matschiner nii rattureid kui ka kergejõustiklasi ning väidetavalt oli endine kergejõustiklane seotud ka murdmaasuusatajatega.

2010. aastal mõisteti Matschiner dopingu andmises sportlastele süüdi ning talle määrati 15kuuline kolmeaastase katseajaga tingimisi karistus. Üks vahi all oldud kuu võeti tema karistusest küll maha.

Eelmisel nädalal Seefeldi MMil lahvatanud dopinguskandaali vaat et tähtsaim kuju Schmidt sai kontaktid ja veredopingu ülekanneteks vajalikud seadmed just Matschinerilt. Viimase sõnul ta ei teadnud, mida sakslane tema asjadega peale hakkas.

"Schmidti võrgustik võib olla tohutu, võib-olla isegi nii suur kui doktor Fuentesel Hispaanias," ütles Matschiner Austria Rahvusringhäälingule. Ta viitas Eufemiano Fuentesele, kes on maailma üks kuulsamaid dopinguarste. Tema hoolealusteks olid näiteks kunagised rattatipud Jan Ullrich, Ivan Basso ja Michele Scarponi. "Loodan, et Schmidi verekotikesi ei hävitata ning neid uuritakse."