Johanna Talihärm.Foto: Jarek Jõepera
Talisport
8. märts 2019, 18:28

MMil elu sõidu teinud teinud Talihärm: „Päris hea päev.“ (7)

Rootsis jätkuval laskesuusatamise MMil oli kavas naiste sprint, kus Johanna Talihärm saavutas eeskujuliku 20. koha. Tuuli Tomingas lõpetas 50. ja Regina Oja 81.  positsioonil.

Talihärm tegi ainsa möödalasu püstitiirus, kuid hea suusakiiruse toel sekkus ta päris kõrgesse mängu. Finišis kaotas ta kuldmedali võitnud Anatassija Kuzminale 59,8 sekundiga. Slovakkiat esindava kolmekordse olümpiavõitja jaoks oli see karjääri esimene MM-tiitel. Hõbeda võitis Ingrid Landmark Tandrevold (+9,7) ja pronksi Laura Dahlmeier (+12,6). Napilt jäi medalita rootslanna Hanna Öberg.

„Päris hea päev. Olin väga üllatunud, kui esimese ringi järel kaheksas olin. Enda arvates alustasin konservatiivselt. Püstitiirus väristasin korralikult, hea, et neli tükki ikka alla tulid,“ ütles Talihärm ETV otseülekandes. Tegemist oli tema senise karjääri parima tulemusega, senine tippmark pärines möödunud aasta olümpiamängude sprindist, kus Johanna sai 22. koha.

Tuuli Tomingas eksis mõlemas lasketiirus korra ja finišis kaotas ta Kuzminale 2.11,1. Regina Oja võistlus läks aia taha juba lamadestiirus, kus üles jäi koguni neli märki. Hiljem lisandus veel üks eksimus ja lõpuks kogunes võitjale kaotust 4.13,4.