Anett Kontaveit.Foto: Nikku//Xinhua via ZUMA Wire
Tennis
9. märts 2019, 10:10

INDIAN WELLS: Kontaveit tuleb platsile laupäeva hilisõhtul, Kanepi pühapäeva varahommikul (1)

USAs Californias jätkuvalt kõrgetasemelisel Indian Wellsi tenniseturniiril on jõutud teise ringi mängudeni. Rivis on ka kaks eestlannat: Anett Kontaveit (WTA 21.) tuleb platsile laupäeva hilisõhtul, Kaia Kanepi (WTA 86.) pühapäeva varahommikul.

Avaringist automaatselt edasi saanud Kontaveit kohtub oma turniiri avamatšis olümpiavõitja Monica Puigiga (WTA 58.), kes alistas avavoorus Jevgenia Rodina. Kontaveit ja Puig läksid viimati omavahel vastamisi tänavu jaanuaris, Sydneys jäi eestlanna peale 2:6, 7:5, 6:1. 

Tänane võistluspäev algab eesti aja järgi kell 21. Kontaveidi ja Puigi mäng peetakse viiendal väljakul teisena, aga kindlasti mitte enne kella 22.30. Nii et Eesti esireketit võib väljakule oodata umbes kella 23 paiku. 

Turniiri kvalifikatsioonist alustanud Kanepi sai põhitabeli avavoorus jagu rootslannast Johanna Larssonist (WTA 76.). Teises ringis läheb ta vastamisi sakslanna Julia Görgesiga (WTA 15.), kes oli avavoorus mängust prii. Kanepi ja Görges läksid viimati vastamisi 2014. aasta veebruaris, toona jäi eestlanna peale 6:7, 6:4, 7:6. 

Nende matš peetakse neljandal väljakul viiendana, mis tähendab, et täpset alguaega on võimatu prognoosida. Kohtumine peetakse pühapäev varahommikul, kindlasti mitte enne kella 3. 

Indian Wellsi turniir on väga kõrgetasemeline, kohal on kõik maailma tipptegijad. Võitjat premeeritakse 1 340 860 USA dollariga, ainuüksi teise ringi jõudmine toob sisse juba 25 465 dollarit.