Siim-Sander Vene. Foto: Fernando Robledano/CB Gran Canaria
Korvpall
9. märts 2019, 14:16

Vahvad ajad: Hispaania kõrgliigas lähevad vastamisi kaks Eesti korvpallurit, Vene treeneri pea on pakul

Spordisõpradel tasub kindlasti homme pöörata pilk Hispaania korvpalli kõrgliiga poole: vastamisi lähevad Janari Jõesaar koduklubi Tenerife ja Siim-Sander Vene leivaisa Gran Canaria. 

Ülemöödunud nädala lõpus Tenerifega liitunud Jõesaar on saanud küll kaht mängu pingilt jälgida, kuid platsile pole pääsenud. Nüüd peaks olema pisivigastus lõplikult seljatatud ning homme teeb ta tõenäoliselt debüüdi.

Kuigi nädal tagasi peetud Hispaania liiga matšis jäi Vene Gran Canaria koosseisust välja, oli ta kenasti pildil neljapäevases (katastroofilises) Euroliiga matšis Kaunase Žalgirise vastu. Praegu meie mehe homne saatus veel teada, kuid eeldatavasti peaks ta 12 üles antud mängija hulka kuuluma. 

Täna peetud pressikonverentsil kiitis Gran Canaria peatreener Victor Garcia homset vastast kõvasti. "Tenerife on kogu liiga üks targemaid tiime," sõnas ta ning lisas, et derbimäng teise Kanaari saarega on veidi erilisem.

Midagi positiivset aga Vene koduklubil viimastelt kuudelt ette näidata pole. Kahe sarja peale on kaotatud 10 kohtumist järjest, Euroliigas on play-off´i rong ära sõitnud koduliigas ähvardab kõrgliigast väljakukkumine. 

"Ma ei hooli mitte endast vaid meeskonnast. Ma ei muretse oma töökoha pärast. Valmistun selleks matšiks nagu igaks teiseks. Kui see jääb mu viimaseks, mis siis ikka," arutles Garcia potentsiaalse vallandamise üle.

Igatahes on võõrustaja Tenerife homses kohtumises kindel favoriit. Seni peetud 21st mängust on võidetud 12. Tabeliseis on küll tihe, kuid Jõesaare koduklubi püsib kindlalt play-off´i võitluses. 

Tenerife ja Gran Canaria vaheline matš algab homme õhtul kell 20.30.

Standings provided by Sofascore LiveScore