Tallinna FCI Levadia pani hooaja avamängus Tallinna Kalevi magama.Foto: Erki Parnaku
Jalgpall
9. märts 2019, 16:33

PÕNEV ALGUS! Jalgpallimeistrivõistlustel sündis järjekordne üllatus

Üllatustulemused Eesti jalgpallimeistrivõistluste 1. voorus jätkusid: FC Kuressaare võitles Narvas kohaliku Transi vastu välja 0:0 viigi.

Miks see tulemus polnud ootuspärane? Sest Trans kogus eelmisel aastal Kuressaarest 40 punkti rohkem (kohad vastavalt 4. ja 9.) ning oli matši eel selge favoriit.

Pealegi mängisid saarlased alates 61. minutist vähemuses, sest keskpoolkaitsja Märten Opp teenis teise kollase ehk punase kaardi. 

"Väga palju jäi täna löömata!" tõdes Transi äärepoolkaitsja Joseph Saliste mängu järel Soccernet.ee otseülekandes. "Esimesel poolajal oli meil kolm sajaprotsendilist olukorda, aga mitte ühtegi ei löönud ära. Võib öelda, et see jääb selle taha, et meil on väljak viimased kuu aega jääs olnud."

Kuressaare peatreener Jan Važinski jäi tulemusega rahule. "Ma olen võistkonna tegevusega rahul nii palliga kui pallita mängu puhul. Poisid olid tublid ja täitsid kõik ülesanded."

Paar tundi hiljem Lillekülla kunstmuruväljakul toimunud matšis alistas Tallinna FCI Levadia tulemusega 5:1 Tallinna Kalevi, kes tegi kahe hooaja vahel märgatava noorenduskuuri ja palkas peatreeneriks Aleksandr Dmitrijevi.

Dmitrijevi debüütmängu väheseid rõõmuhetki oli 32. minutil, kui Markus Vaherna lõi Kalevi kasuks värava, mis vähendas tol momendil kaotusseisu 1:2 peale. Levadia kasuks skoorisid täna Igor Žurahhovski (18. min), Gando Biala (28. min), Nikita Andrejev (57. min), Mark Oliver Roosnupp (59. min) ka Jevgeni Budnik (70. min).

Standings provided by Sofascore LiveScore