Hanna Öberg. Foto: Imago Sport / Scanpix
Talisport
10. märts 2019, 14:40

Rootsi laskesuusatajad peavad MMi ajal kuival olema. Peatreener: oleks parem, kui nad ei seksiks (1)

Rootsi laskesuusatajad Hanna Öberg ning Jesper Nelin on koos olnud juba üle kolme aasta, kuid paari kodulinnas peetava MMi aegu ööbivad nad teineteisest eraldi.  

Östersundi MMi aegu ööbib Rootsi koondis kuues majas ning vastavalt peatreeneri käsule magavad naised ja mehed eraldi katuse all. 

"Neid pole ilmtingimata vaja teineteisest eraldada, aga see on otsus, mille oleme vastu võtnud, ning nii ka talitame. Pole mingit põhjust MMi ajaks seda muuta. Siiamaani on see meie jaoks töötanud," viitas koondise treener Wolfgang Pichler läinud aasta Pyeongchangi olümpiale, kus Öberg krooniti olümpiavõitjaks ning mõlemad said medali kaela ka teatesõidus. Nelin kuldse, Öberg hõbedase. 

Lisaks Öbergile ning Nelinile on Rootsi koondises veel üks paar. Anna Magnusson ning Peppe Femling. Ka nemad elavad MMi aegu teineteisest eraldi. Ning peatreeneri sõnul olid kõik selle otsusega päri. 

"Ma pole neil keelanud seksida, aga leian, et on parem, kui nad seda ei tee," sõnas Pichler. "Nad veedavad kogu ülejäänud aasta üheskoos ning võivad siis seksida."

Ka Öberg tunnistas, et võistluste ajal lahus elamine on nende jaoks tavaline praktika. "Me ei ela võistluste aegu kunagi koos. Jah, võime terve päeva küll ninapidi koos olla, kuid leian, et on kasulik ka teineteisele puhkust anda. Eriti võistluste aega. See on meie ühine otsus," lausus ta Expressenile. 

"Mõistagi keerleb meie elu suuresti laskesuusatamise ümber. See on samaaegselt nii hea kui ka halb, kuid hetkel kaaluvad boonused kõik muu üle," sõnas koondise laagris Neliniga tutvunud rootslanna. 

Sellised paarid pole laskesuusamaailmas mingi haruldus. Ajaloo jooksul on leivad ühte kappi pannud mitmed tippbiatleedid, näiteks Magdalena ja Henrik Forsberg, Ole Einar Björndalen ja Darja Domratjeva ning Liv Grete ja Raphael Poiree.