Võidukas Denise Herrmann finišis. Foto: AFP/Scanpix
Talisport
10. märts 2019, 15:37

Rootslased jätkavad kodusel MMil medalita, krampidega võidelnud Tomingas 30 parema seas

Rootsis Östersundis toimuval laskesuusatamise MMil on pühapäeval kavas jälitussõidud. Naiste 10 km tagaajamissõidus krooniti maailmameistriks sakslanna Denise Herrmann. 

Keerulistes tuuleoludes kaks möödalasku teinud Herrmann näitas suusarajal kõige kiiremat minekut ning tema edu lähima jälitaja Tiril Eckhoffi (2 möödalasku) ees oli lõpuks 31,4 sekundit. Kõigest 0,2 sekundiga pidi pronksiga leppima Laura Dahlmeier (1 eksimus). 

Enne viimast püstitiiru võistlust juhtinud rootslanna Mona Brorsson eksis otsustaval hetkel koguni neljal korral, mistõttu tuli üle lõpujoone lõpuks alles 7ndana. 

Eestlannadest tegi parima sõidu 50. numbri alt rajale läinud Tuuli Tomingas. Kaks möödalasku teinud eestlanna ületas lõpujoone 28ndana (+3.42,9). Johanna Talihärm andis võrreldes sprindivõistlusega käest 14 positsiooni ning finišeeris lõpuks 34ndana (6; +4.35,5). 

Eesti sportlaste kommentaarid ETV otse-eetris:

Johanna Talihärm: "Sõitsin suhteliselt okeilt, eriti esimene ning viimane ring, aga lasketiirus tuli [eksimusi] veidi palju. Alguses rabistasin palju ning viimane oli juba väsimuse pealt. Tuul oli päris huvitav, kuna võrreldes pealelaskmisega oli lamades tuul täiesti teisest suunast. Tegin parandusi küll, aga pärast igat lasku ei jõua vaadata. Kõige paremini hakkama ei saanud. 

Päris rahule ei saa jääda võistlusega, aga hullult pettunud ei maksa ka olla. Punkte ikkagi sain. Lasketiirus ei saanud hakkama, aga sellest on hea õppida."

Tuuli Tomingas: "Pean rahul olema, sest sõidutunne oli täna katastroofiline. Olen lihtsalt õnnelik, et alla ei andnud ning lõpuni pingutasin. Mul oli juba soojendusel tunne, et täna head nahka siit ei tule. Võistluse ajal tulid ka jalakrambid ning võitlesin kõvasti, et alla ei annaks. Pean rahul olema, sest tegin oma ära ning tõusin ilusasti."

Naiste 10 km jälitussõidu paremusjärjestus (kliki pildil):

Parimad tiiru- ning suusaajad (kliki pildil):

Tomingas näitas lasketiirus nobeduselt viiendat aega, kuid suusarajal oli haigusega kimpus oleva eestlanna aeg 52 sportlase seas 43. (+2.14,6). Talihärm kulutas laskmismatil 2.28, mis oli päeva 38. aeg. Suusarajal kogunes kaotust +1.50,8 (36. aeg).