Aleksei Poltaranin.Foto: SIPA/Scanpix
Doping
10. märts 2019, 19:24

DOPINGUSKANDAAL | Saksa ajaleht omab infot, mis Poltaranini eitamistaktikaga kuidagi ei haaku (3)

Andrus Veerpalu näpunäidete järgi treeninud Kasahstani suusataja Aleksei Poltaranin on Seefeldi dopinguskandaalis valinud eitamistaktika. Saksa ajaleht Süddeutsche Zeitung kirjutab, et omab informatsiooni, mis sportlase jutuga kokku ei lähe. 

Innsbrucki politsei teatas juba skandaali algfaasis, et Poltaranin tunnistas veredopingu tarvitamist ja lasti seepärast vahi alt minema. Hiljuti väitis suusataja Kasahstani meediale, et pole kunagi dopingut tarvitanud.

Ta lisas, et teda küll püüti MMil halvale teele meelitada, kuid ta ütles viimasel hetkel "ei". Lisaks väitis Poltaranin, et teda hoiti politseijaoskonnas kehvades tingimustes, mis põhjustas talle vaimse trauma.

Süddeutsche Zeitungi teatel on aga olemas tõendid isikust hüüdnimega "Kindral", kes väidetavalt aitas Poltaraninil Saksa arstidega dopingukohtumisi kokku leppida ja kasutas selleks Soome SIM-kaarti. Väidetavalt viibis Kindral natuke enne politseireidi Seefeldile väga lähedal.

Saksa ajaleht kirjutab ka seda, et dopinguvõrgustikuga võib seotud olla Itaalia maffia, kelle ülesanne olevat hoolitseda selle eest, et vahelejäänud kliendid liiga palju ei jutustaks.

Järgmisel nädalal võib avalikuks tulla uut põnevat informatsiooni, sest uurijad on jõudnud küsitlemistega organiseerijateni. Lähipäevil peaks kord jõudma ka doktor Mark Schmidti endani.