Gran Canaria korvpallimeeskond.Foto: CB Gran Canaria Facebook
Korvpall
10. märts 2019, 22:40

Eesti korvpallurid Hispaanias: Vene koduklubi sai Jõesaare debüütmängus üliolulise võidu, nukker seeria lõppes

Hispaania korvpalli kõrgliigas võõrustas Janari Jõesaare koduklubi Tenerife teist Kanaaride meeskonda, Siim-Sander Vene leivaisa Gran Canariat. Napi 90:86 võidu teenis külalismeeskond. 

Gran Canaria alustas kohtumist hästi, kui mängitud oli kuus ja pool minutit, juhiti 22:11. Avaveerandi lõpuks sulas vahe kuuele, poolajapausiks jõudis Tenerife vaid punkti kaugusele. 

Pärast väikest puhkust pääsesid võõrustajad ka korraks juhtima, kuid viimase veerandaja eel oli Gran Canaria ikkagi neljaga peal. Põnevas heitluses õnnestus külalistel 1.33 enne lõpuvilet 88:82 juhtima pääseda.

Tenerife jõudis veel kahe silma kaugusele, kuid Gran Canaria sel korral võitu käest ei andud. Ühtlasi lõppes nende õnnetu seeria, enne tänast kaotati 10 kohtumist järjest.

Vene pääses platsile veidi enam kui 12 minutiks ning viskas 4 punkti. Hispaania liigas debüteerinud Jõesaar teenis veidi üle 14 minuti ning viskas 2 silma. Erinevalt Venest oli Jõesaar platsil ka otsustavatel hetkedel. 

Lisaks sellele, et Gran Canaria lõpetas õnnetu seeria, oli võit tähtis liigatabeli seisukohalt. Nimelt võideldakse liigasse püsima jäämise eest, nüüd läks veidi lihtsamaks. Tenerife (tabelis Iberostar) heitleb play-off´i koha peale. 

Standings provided by Sofascore LiveScore