Martin Järveoja, Tommi Mäkinen ja Ott Tänak.Foto: Robin Roots
WRC
11. märts 2019, 09:23

Tommi Mäkinen kiitis Ott Tänakut: ta võttis Mehhikost maksimumi (4)

Eile õhtul lõppenud Mehhiko MM-ralli teise kohaga lõpetanud Ott Tänaku esitus oli Toyota tiimibossile Tommi Mäkinenile mokkamööda.

MM-sarja ainus Põhja-Ameerika etapp oli eelmisel kahel aastal olnud Toyota hädaoruks, sest Yaris WRCdel oli pidevalt probleeme jahutussüsteemiga ning kõrgesse mängu nad sekkuda ei suutnud.

Tänavu läks Jaapani autotootjal oluliselt paremini. Jah, elektroonikaprobleem jättis Jari-Matti Latvala küll raja äärde, kuid nii Tänak kui ka Kris Meeke olid poodiumikonkurentsis. Viimane langes sealt purunenud rehvi ja seeläbi vigastada saanud vedrustuse tõttu.

"Ralli oli sõitjate, inseneride ja mehaanikute jaoks väga keeruline, kuid võrreldes kahe eelmise aastaga oleme teinud suure arenguhüppe. Meil polnud enam jahutusega probleeme ning sooritus oli hea," rõõmustas Mäkinen Toyota pressiteate vahendusel. "Ott pidi esimest korda teed puhastama ning arvan, et ta võttis olukorrast maksimumi."

Rallikaravan kolib nüüd Põhja-Ameerikast Euroopasse. 28.–31. märtsini sõidetakse Korsikal hooaja esimene tõupuhas asfaldriralli, kus peaks parim stardipositsioon olema just Tänakul. Napoleoni sünnisaarel kihutatakse ka JWRC-arvestuses, kus osalevad eestlased Ken Torn ja Roland Poom.

Mehhiko MM-ralli

1. Sebastien Ogier (Citroen) 3:37.08
2. Ott Tänak (Toyota) +30,2
3. Elfyn Evans (M-Sport) +49,9
4. Thierry Neuville (Hyundai) +1.27,0
5. Kris Meeke (Toyota) +6.06,2

MM-sarja üldarvestus

1. Ott Tänak 65 punkti
2. Sebastien Ogier 61
3. Thierry Neuville 55
4. Kris Meeke 35
5. Elfyn Evans 28