Thierry Neuville ja Nicolas Gilsoul Hyundai i20 Coupe WRCs.Foto: ALFREDO ESTRELLA
WRC
11. märts 2019, 10:31

Thierry Neuville: Hyundail oli midagi viga (2)

Eile lõppenud Mehhiko MM-ralli neljandana lõpetanud Thierry Neuville ei pea ralli tulemust katastroofiks. "Kaotasime nädalavahetuse alguses MM-sarja liidrile seitsme punktiga, nüüd on vahe kümme. Paanikaks pole põhjust," lisas ta Belgia Rahvusringhäälingule.

Hyundai tiimi esinumbri lootustele pani põntsu võistluse esimene täispikk päev, kus Neuville puhastas teed, lõhkus rehvi ning kaotas oluliselt aega. Ehkki suuremaid hädasid belglane nädalavahetuse jooksul taluma ei pidanud, hoidsid mainitud põhjused ta poodiumikonkurentsist eemale.

"Nädalavahetus oli raske ja see algas teisel katsel purunenud rehvi tõttu halvasti. Üritasime teistega sammu pidada, aga see polnud võimalik," kostis Neuville. 

"Ma ei tea küll mis, aga miski oli Hyundai sooritusvõimes puudu, sest me ei suutnud olla nii kiired kui Monte Carlos ja Rootsis," märkis MM-sarja kolmas number. Monte Carlos kaotas ta ralli võitnud Sebastien Ogier'le kõigest 2,2 sekundiga, Rootsis oli Neuville vaatamata mitmetele sõiduvigadele kolmas.

Piloodi kaardilugeja Nicolas Gilsoul lisas omalt poolt: "Näeme aastast-aastasse, et mõned rallid pole Hyundaile sobilikud. Kui tahame tiitlit, peame olema võistlustel, mis meile nii väga ei sobi, efektiivsed. Tiim on meie arvamusest teadlik."

Mehhiko MM-ralli

1. Sebastien Ogier (Citroen) 3:37.08
2. Ott Tänak (Toyota) +30,2
3. Elfyn Evans (M-Sport) +49,9
4. Thierry Neuville (Hyundai) +1.27,0
5. Kris Meeke (Toyota) +6.06,2

MM-sarja üldarvestus

1. Ott Tänak 65 punkti
2. Sebastien Ogier 61
3. Thierry Neuville 55
4. Kris Meeke 35
5. Elfyn Evans 28