Mati Alaver.Foto: Aldo Luud
Doping
11. märts 2019, 11:59

DOPINGUSKANDAAL | Kahtlustus: Mati Alaver on salapärane „Kindral“ (41)

Maailma juhtiva dopinguajakirjaniku Hajo Seppelti sõnul on Saksamaa telekanalil ARD käsutuses kahtlustus, mille kohaselt on häbistatud suusatreener Mati Alaver Saksamaa dopinguarsti Mark Schmidti dopinguvõrgustiku üks tähtsamaid liikmeid.

Ajaleht Süddeutsche Zeitung kirjutas eile, et Seefeldi MMil lahvatanud dopinguskandaaliga seoses on neil andmeid isikust hüüdnimega „Kindral“, kes väidetavalt aitas veredopingu tõttu arreteeritud Aleksei Poltaraninil Saksa arstidega dopingukohtumisi kokku leppida ja kasutas selleks Soome SIM-kaarti. Väidetavalt viibis „Kindral“ natuke enne politseireidi Seefeldile väga lähedal.

Seppelti sõnul uurib politsei jätkuvalt Schmidti võrgustikku ning ametivõimud kahtlustavad, et just Alaver oli „Kindral“. Nädal tagasi põgusalt Õhtulehega vestelnud Alaver eitas toona nagu oleks Poltaranin temalt saanud Schmidti kontakti.

Kaks nädalat tagasi lahvatas põhja suusaalade MMil Seefeldis dopinguskandaal, mille käigus vahistati teiste hulgas ka eestlased Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu ning Andrus Veerpalu ja Mati Alaveri õpilane Poltaranin.

Kõik viis Seefeldis vahistatu sportlast tunnistasid uurijatele veredopingu tarvitamist, kuid pärast vahi alt pääsemist teatas Poltaranin, et pole kunagi dopingut kasutanud.