EI ÜTLE MIDAGI: Alaveri advokaat Marko Pilv ei soostu enne kliendiga suhtlemist sõnagi ütlema.Foto: Aldo Luud
Doping
11. märts 2019, 19:23

Täiendatud, pildid sündmuskohalt

FOTOD | DOPINGUSKANDAAL: prokuratuur lubas Mati Alaveri pärast ütluste andmist koju (114)

Esmaspäeva lõuna paiku kuni 48 tunniks kinni peetud suusatreener Mati Alaver lubati pärast ütluste andmist Tartu politseimajas koju. Enne lühikest kinnipidamist otsis politsei läbi tema kodu Tartus ja viis sealt mõned asjad kaasa.

Esmaspäeval, 11. märtsil esitati Mati Alaverile kahtlustus seoses dopingule tarvitamise kallutamisega, teatas riigiprokuratuur pressiteate vahendusel. Politsei- ja Piirivalveamet kinnitas Õhtulehele, et Alaver on kuni 48 tunniks kinni peetud.

Esmaspäeval kella poole viie paiku saabus Tartu politseimajja Alaveri kaitsja Marko Pilv, kes ei soostunud enne kliendiga kohtumist ühelegi küsimusele vastama. Poolteist tundi hiljem seisab Pilv vastamisi mikrofonide parvega, kuid uut infot temalt ei kuule.

NULL INFORMATSIOONI: "Ma ei pea võimalikuks praegu kommentaare anda," ütleb suusatreener Mati Alaveri advokaat. Foto: Aldo Luud

"Ma ei pea võimalikuks praegu kommentaare anda," sõnab Pilv ja kordab seda lauset erinevates versioonides mitu korda. "Kas Alaver jääb endiselt kinnipeetuks või lubatakse tal pärast menetlustoimingute läbiviimist lahkuda, seda otsustab menetleja. Nende seisukohta mulle teada ei ole."

Riigiprokuröri Taavi Perni sõnul on Austria ja Saksamaa Liitvabariigi prokuratuur andnud piisava ülevaate, milliseid kuritegusid uuritakse sealsete menetluste raames. „Austria ja Saksamaa koostööpartneritelt saadud info pinnalt teame, et neil on käimas ulatuslik kriminaalmenetlus. Samas on aga avalikkuseni jõudnud väga palju uusi infokilde, mida on mõistlik uurida eraldi kriminaalmenetluse raames Eestis.“

Perni teatel jätkub Eesti suusatajate võimaliku dopingu tarvitamisega seotud kriminaalmenetlus Austrias. „Austria prokuratuuri alustatud kriminaalmenetluse raames selgitatakse meile teadaoleva info kohaselt muu hulgas välja mitmete sportlaste dopingu tarvitamisega seotud asjaolud. Eestis ei ole dopingu tarvitamine kriminaliseeritud, kuid oleme meie koostööpartneritele igati info kogumisel abiks,“ lisas Pern.

SIIN TA ON: Endine suusatreener Mati Alaver peeti kuni 48 tunniks kinni ja annab Tartu politseimajas praegu ütlusi. Foto: Aldo Luud

Kriminaalmenetlust alustati karistusseadustiku § 195 järgi, menetlust viib läbi Keskkriminaalpolitsei ja seda juhib Riigiprokuratuur.