Zinedine Zidane tähistamas 2017. aastal Meistrite liiga võitmist.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
11. märts 2019, 19:35

Kohutava hooaja teinud Madridi Real nimetas uueks peatreeneriks Zinedine Zidane'i! (3)

Hispaania jalgpalliavalikkus on kihama löödud, sest Madridi Reali kinnitas uueks peatreeneriks Zinedine Zidane'i, kes juhendas tiimi ka aastatel 2016-2018. Reali koduleht teatas, et leping sõlmiti 2020. aasta suveni.

Hispaania telesaate Jugones andmetel pidi ametlik teade Zidane'i kohta kohaliku aja järgi kell 18 ehk Eesti aja järgi tund hiljem. Põhimõtteliselt nii ka läks, Reali koduleht avaldas uudise paarkümmend minutit hiljem. Väljaanne Marca kirjutas juba eelmisel nädalal, et Reali president Florentino Perezi esimene valik on olnud alati just Zidane.

Prantsusmaa koondise ja Reali legend pani 2018. aasta 31. mail ameti maha ja väitis, et "klubi vajab muutusi". Uueks juhendajaks määrati toonane Hispaania koondise juhendaja Julen Lopetegui, aga tema ajastu kestis vaid oktoobri lõpuni. Teda asendas Santiago Solari, kes saab aga värskete teadete valguses kinga.

Real on tänavusel hooajal juba Meistrite liigast välja langenud, sest kaheksandikfinaalis jäädi alla Amsterdami Ajaxile. Zidane'i käe all tuli Real aga aastatel 2016-2018 Euroopa mainekaima klubisarja tšempioniks. Hispaania kõrgliigas hoiab Real kolmandat kohta.