Aivar Pilv 2017. aasta Sporditähtede galal.Foto: Martin Ahven
Doping
11. märts 2019, 17:31

Mati Alaveri üks kaitsjatest Aivar Pilv: mul ei ole võimalik „Kindrali“ väiteid kommenteerida (20)

Suusatreener Mati Alaverile esitati täna kahtlustus seoses dopingule tarvitamise kallutamisega. Õhtulehele kinnitati, et Alaver on kuni 48 tunniks kinni peetud.

Esmaspäeval kella poole viie paiku saabus Tartu politseimajja Alaveri kaitsja Marko Pilv, kes ei soostunud enne kliendiga kohtumist ühelegi küsimusele vastama. Küll püüdis Õhtuleht telefonitoru otsa Marko Pilve isa Aivar Pilve. Aivar Pilve sõnul on nad Marko Pilvega Alaveri võrdsed kaitsjad.

„Kuidas ütlen, oleme Mati Alaveriga nii kokku leppinud, et Marko Pilv on kaaskaitsja,“ räägib ta telefonitsi.  

„Kliendileping Mati Alaveriga sõlmiti mõnda aega tagasi. Kaitsjat informeeriti, et Mati Alaver on kinni peetud ja kuna ma ise olen Austrias, siis teatati Marko Pilvele ja ta sõitis Tartusse," rääkis Aivar Pilv, kuidas ta kliendi kinni pidamisest teada sai. "Tean ainult seda, et Marko Pilv on kutsutud menetlustoimingule ehk kahtlustava ülekuulamisele. Olen Marko Pilvega ainult telefonitsi suhelnud, sest olen Austrias.“

On Aivar Pilv Austrias seoses dopinguskandaaliga? Seefeldi MMil lahvatanud skandaali uurib hetkel ka Austria ja Saksamaa politsei. 

„Ei-ei-ei, olen siin suusatamas,“ räägib Aivar Pilv. Ka advokaadibüroo LEADELL Pilv sekretär sõnas Õhtulehele, et Aivar Pilv on hetkel puhkamas.

Ajaleht Süddeutsche Zeitung kirjutas eile, et dopinguskandaaliga seoses on neil andmeid isikust hüüdnimega „Kindral“, kes väidetavalt aitas veredopingu tõttu arreteeritud Aleksei Poltaraninil Saksa arstidega dopingukohtumisi kokku leppida ja kasutas selleks Soome SIM-kaarti. Väidetavalt viibis „Kindral“ natuke enne politseireidi Seefeldile väga lähedal.

Maailma juhtiva dopinguajakirjaniku Hajo Seppelti sõnul uurib politsei jätkuvalt Schmidti võrgustikku ning ametivõimud kahtlustavad, et just Alaver oli „Kindral“. Nädal tagasi põgusalt Õhtulehega vestelnud Alaver eitas toona nagu oleks Poltaranin temalt saanud Schmidti kontakti. Kuidas Aivar Pilv "Kindrali" väiteid kommenteerib?

„Mul ei ole üldse võimalik seda kommenteerida,“ ütleb ta. „Olen lugenud samamoodi ajakirjandusest ja tean sama palju, kui ajakirjanduses olnud on. Ei oska selle kohta midagi muud öelda.“

Alaveri kinnipidamine Pilvele üllatusena ei tulnud.

„Advokaat võtab seda kui üht võimalikku menetlustoimingut, mida võidakse läbi viia. Olustikus, kus on räägitud Austria ja Saksamaa kriminaalmenetlustest ning Eesti prokuratuur on asja uurinud, sain advokaadina väga selgelt aru, et see on üks võimalik sündmuste areng, mis võib aset leida.“