Laskesuusatamise MM Östersundis.Foto: AFP/Scanpix
Kõmu
11. märts 2019, 22:51

Laskesuusatamise MMi mõju unisele Rootsi linnale: prostituudid ja kiimas turistid

Laskesuusatamise MM on Rootsis asuvasse Östersundi linna toonud prostitutsiooniprobleemi. Ametivõimud pole ühtegi seksi vahendamise võrgustikku veel tuvastanud, aga mitmed kahtlased majutusteenust pakkuvad kuulutused tekitavad kartusi, kirjutas Expressen.

Rootsis on seksi ostmine illegaalne, ent müümine mitte. 50 000 elanikuga Östersund pole varem prostituutidega eriti kokku puutunud, sest linnake asub Kesk-Rootsis ja riigi suuremad asulad jäävad sellest mitmesaja kilomeetri kaugusele.

Suurvõistlused pole Östersundi jaoks tundmatu teema, sest laskesuusatamise MMi võõrustati ka aastatel 1970 ja 2008. Ent nii kahtlaseid märke pole rootslased varem linnas näinud.

"Rääkisime hotellide töötajatega. Mitmed ütlesid, et hotellis peatuvad turistid on tulnud vastuvõtulaua juurde ja küsinud, kust seksi osta saab. Tihti teevad seda neist riikidest pärit turistid, kus seksi ostmine pole keelatud. Selge see, et see on ebameeldiv. Õnneks tegime palju eeltööd. Teadsime, et see probleem võib tekkida ja tahtsime sündmustest ette jõuda," rääkis Rootsi prostutsiooni ja inikaubanduse vastu võitlemise organisatsionni juht Eva Norlin.

Rootsis satuvad prostituutideks üldjuhul naised, kes on pärit Aafrikast ja vaesematest Ida-Euroopa riikidest.