Andreas Stjernen.Foto: AP/Scanpix
Talisport
12. märts 2019, 10:51

VIDEO | Õhulennul suusa kaotanud ning hirmuäratava kukkumise üle elanud suusahüppaja on tagasi hüppetornis

Suusahüppaja Andreas Stjernen elas kuu aega tagasi Lahtis üle oma elu hirmsaima õhulennu. Nimelt jäi 30aastane norralane poole lennu pealt tuulelõksu, mis tasakaalu ära viis.

Hüppe ajal ka suusa kaotanud Stjernan ei suutnud mõistagi oma maandumist seetõttu ka kontrollida ning rullus nõlvalt hirmuäratavalt alla. 

Nüüd on mees aga hüppetornis tagasi. Lillehammeri võistluse kvalifikatsioonis maandus norralane 136,5 meetri peale, mis andis 73 mehe seas kuuenda koha.  

Pärast kvalifikatsiooni sai mehelt oma elu hirmsaima õhulennu, mille videot ta muideks siiamaani vaadanud pole, kohta ka paar kommentaari. "Kõik on kinni mu enda hüppes. Kui mul pole selle üle kontrolli, siis mõistagi ei tee tuul asja lihtsamaks," oli mehe kidakeelne vastus. 

Norralase treeneri Alexander Stöckli sõnul oli Lillehammeris näidatud õhulend meeldivaks kinnituseks, et midagi tõsist siiski ei juhtunud. Kuid mõistagi saadab too kukkumine Stjernani veel kaua. "See on tal jätkuvalt kuklas tiksumas, kuid ta on suutnud selle alla suruda," leidis juhendaja.

Stjerneni kukkumine Lahtis: