Kalev/Cramo pallurid hullutasid eile õhtul Kalevi spordihalli kogunenud spordisõpru.Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
12. märts 2019, 11:30

SPIKKER | Millised on vinge võidu saanud Kalev/Cramo Ühisliiga play-off´i lootused? (5)

BC Kalev/Cramo teenis eile õhtul VTB Ühisliigas üllatavalt kindla võidu, kodusaalis alistati Astana koguni 102:74. 

Paari tagasilöögi kiuste on kalevlased tänavu suutnud nii mõnelgi korral üllatada ning seetõttu püsitakse tublilt play-off´i ehk kaheksa parema hulka jõudmise konkurentsis. Ajaloolise saavutuseni on veel siiski pikk tee minna. Heidame pilgu tulevikku ning vaatame, mis hakkab viimastes voorudes juhtuma.

Üsna kindlalt võib öelda, et esimesed kuus tiimi enam kaheksa parema hulgast välja ei lange. Tõenäoliselt kuulub põhiturniiri võit Moskva CSKA-le, 2.-4. positsiooni jagavad Kaasani Unicsi, Krasnodari Lokomotiv Kubani ja Moskva Himki. Astana ja Peterburi Zenit kemplevad 5.-6. koha eest. 

Edasi läheb aga veidi põnevamaks. Siinkirjutaja julgeb uskuda, et viimased kaks play-off´i kohta jagavad kolm satsi, kellest üks on Kalev/Cramo. Eesti meisterklubil tuleb rinda pista Nižni Novgorodi ja Saratovi Avtodoriga, hetkel platseeruvad kalevlased täpselt kahe Venemaa klubi vahele. 

Võtame kõigi kolme meeskonna mängugraafiku ette, kasutame selgeltnägijavõimeid ja ennustame, mis juhtuma hakkab. 

Nižni Novgorod

20.03 kodus Riia VEF
24.03 kodus Zielona Gora
31.03 võõrsil Krasnojarski Jenissei
09.04 kodus CSKA
14.04 võõrsil Avtodor
17.04 kodus Himki
20.04 võõrsil Kalev/Cramo
28.04 kodus Minski Tsmoki

Õhtulehe ennustus: Nižni Novgorod võidab neli matši, ehk lõpetab põhiturniiri 14 võidu ja 12 kaotusega ning jõuab turvaliselt play-off´i.

Kalev/Cramo

17.03 kodus Himki
28.03 võõrsil Zielona Gora
07.04 kodus Unics
14.04 võõrsil Permi Parma
17.04 kodus Zenit
20.04 kodus Nižni Novgorod
24.04 kodus Lokomotiv Kuban

Õhtulehe ennustus: Kalev/Cramo võidab kolm matši, ehk lõpetab põhiturniiri 12 võidu ja 14 kaotusega ning jääb esimesena play-off´i ukse taha.

Saratovi Avtodor

17.03 võõrsil Riia VEF
25.03 kodus CSKA
31.03 kodus Zielona Gora
05.04 võõrsil Lokomotiv Kuban
14.04 kodus Nižni Novgorod
21.04 kodus Unics
28.04 võõrsil Jenissei

Õhtulehe ennustus: Avtodor võidab neli matši, ehk lõpetab põhiturniiri 12 võidu ja 14 kaotusega ning jõuab viimasena play-off´i. Kalevit edestatakse, sest mõlemad omavahelised matšid võideti. 

Mis oleks reaalne stsenaarium, et Kalev ikkagi kohamängudele pääseks?

Tõenäoliselt käib heitlus Avtodoriga, mistõttu tuleb neid kindlasti vähemalt ühe võiduga edestada. Kui tahta üldse lootusi hellitada, tuleb kohustuslikus korras jagu saada Zielona Gorast ja Parmast, reaalne näib ka Nižni Novgordi alistamine kodusaalis. Siinkohal saavad nn kohustuslikud võidud otsa.

Keda võiksime hammustada? Võõral väljakul andis Kalev nii Himkile kui ka Unicsile kõva lahingu, Lokomotiv Kubanist saadi lausa jagu. Paberil on nad kõik aga grammi võrra kõvemad. Seega kõige reaalsem ohver tundub Zenit. Hooaja lõpus hakkab olulist rolli mängima ka tabeliseis, mõnel on võitu vaja rohkem kui teisel. 

Kokkuvõttes tuleb tõdeda, et hooaja lõpp pakub korvpallisõpradele korralikult närvikõdi. Ja kui kasutada iganenud klišeed, siis spordis ei otsustata paberil mitte midagi!