Zinedine Zidane. Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
12. märts 2019, 13:30

Zinedine Zidane selgitas, miks ta Reali naasis: ma armastan seda klubi

286 päeva tagasi šokeeris Zinedine Zidane jalgpallimaailma. Kõigest viis päeva pärast kolmanda järjestikuse Meistrite liiga trofee võitmist ütles prantslane Madridi Reali peatreenerikohast üles. Nüüd on Zidane aga kuningliku klubi juures tagasi. 

"Tean, et tegemist on väga erilise päevaga. Olen väga õnnelik, et mul õnnestus koju naasta," sõnas Zidane esimese asjana esmaspäevasel pressikonverentsil. 

"Mul pole midagi muud öelda. Olen lihtsalt õnnelik, et naasesin ning nüüd ootab mind ees raske töö, et klubi taas nendesse kõrgustesse tõusta, kuhu ta kuulub. Hetkel mõtlen juba homsele (tänasele - toim) treeningule."

Zidane pani Reali peatreenerikoha maha läinud suvel, pärast seda kui oli klubi kolmel järjestikusel aastal tüürinud Meistrite liiga trofeeni.

"Ma ei läinud ju väga kaugele, kuna elan jätkuvalt siin," sõnas ta. "Lahkusin, kuna vajasin muutust. Võib-olla klubi seda ei vajanud, aga mehed küll. Praegu tulin aga tagasi, kuna president [Florentino Perez] helistas mulle. Ning kuna ma armastan seda klubi, siis otsustasingi naasta."

Tänavu on Real juba kõikidest sarjadest välja langenud ning Hispaania kõrgliigas ootab neid ees vaid 11 kohtumist. Igirivaal FC Barcelonast jäädakse maha juba 12 punktiga, kuid teisel kohal olevast Madridi Atleticost lahutab Reali vaid viis silma. 

"Peame selle hooaja kenasti ära lõpetama ning siis järgmiseks valmistuma hakkama," sõnas prantslane lihtsameelselt. Zidane'i esimene mäng Reali peatreenerina on laupäeval Celta Vigo vastu. 

Mõistagi tehti pressikonverentsil juttu ka suvel sarnaselt Zidane'iga klubist lahkunud Cristiano Ronaldost, kuid prantslane ei neelanud seda konksu alla. "Cristiano jääb igaveseks Reali ajaloos suurt rolli mängima. See on midagi, mida keegi ei saa muuta, kuid praegu pole tema enam teemaks."

Ronaldo võimaliku naasmise küsimust ei soostunud kommenteerima ka Perez. Küll viskas president nalja, kui ajakirjanikud mainisid Kylian Mbappe nime. "Zidane on ka prantslane, seega ehk suudab tema Mbappega midagi teha," sõnas ta naeru saatel.