Aleksei Poltaranin.Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP
Doping
12. märts 2019, 11:46

DOPINGUSKANDAAL | Oluline fakt: keegi pole kinnitanud, et Poltaranin veredopingut kasutas (19)

Seefeldi MMil toimunud dopingureidi käigus nabiti kinni viis suusatajat, kellest üks oli Aleksei Poltaranin. Kui teised tunnistasid patustamise kohe üle, siis kasahh süüd omaks ei võta. 

Aastaid Andrus Veerpalu ja Mati Alaveri näpunäidete järgi harjutanud Poltaranin ütles, et Seefeldi vanglas sai ta vaimse trauma. Siis tunnistas suusamees uurijatele süüd, et lihtsalt kiiresti vabaks saada.

Hiljem on Poltaranin raiunud, et tema süüdi pole. Tõsi, ta tunnistas, et jättis küll arstile verd, kui ei lasknud seda hiljem tagasi sisse panna. Seega oleks ta justkui puhas.

Täna leidsid Poltaranini sõnad ka ametliku kinnituse. "Saatsime Austria politseile arupärimise ja saime teada, et keegi pole kinnitanud meie suusataja seost verevahetusega. Jah, ta loovutas verd, kuid see oli ka kõik," teatab Kasahstani kultuuri- ja spordiministeeriumi juht kodumaa meediale. 

Ta lisab, et riik ei jäta sportlast sellises olukorras üksi: "Praegu käib tihe koostöö advokaatidega. Tahan rõhutada, et nii sportlane kui ka treener on kinnitanud: nemad pole vereülekannet teinud. Kõik testid tõestavad seda."