Paul Mitchell selja tagant Jack Grealish'it ründamas. Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
12. märts 2019, 15:40

POKRI! Väljakule jooksnud ja mängijale lõuga andnud fänn visati julmalt türmi

Nädalavahetusel Inglismaa esiliigas Birgminghami derbis väljakule jooksnud ning Aston Villa poolkaitsjat Jack Grealish'it rünnanud jalgpallifänn peab järgmiseks kolm ja pool kuud vangimajas veetma. 

Rubery linnast pärit Paul Mitchell jooksis pühapäeval pärast kümneminutilist mängu väljakule ning ründas Villa mängumeest selja tagant. Vahetult pärast rusikalööke peeti 27aastane huligaan turvameeste poolt kinni ning anti koheselt üle politseile. Praeguseks on teada ka mehe karistus. 

Birminghami linnakohus otsustas mehe 14 nädalaks ehk 98 päevaks trellide taha saata. Mehe kaitsja kommentaar: "Ta ei oska selgitada, mis talle eile (pühapäeva) hommikul pähe lõi. Ta esialgne rumal vabandus oli, et ta jooksis väljakule, et rahvast käima tõmmata," sõnas Vaughn Whistance. 

Lisaks vanglakaristusele tuleb Mitchellis oma kukrut kergitada ka 409 euro võrra ning järgmise 10 aasta jooksul ei tohi ta külastada ühtegi jalgpallimängu Suurbritrannia pinnal. 

Inglismaa jalgpallikoondise endine ründaja Alan Shearer oli üks, kes nõudis rusikakangelasele karmi karistust. "Kui me praegu sellele pidurit ei tõmba, siis järgmisel hetkel võib keegi juba noaga väljakule joosta. Selliste intsidentide puhul pole ükski karistus liiga range. Me peame konkreetse sõnumiga vastama," sõnas ta.