Suletud värav Mehhiko ralli 13. katsel. Foto: Kuvatõmmis/Twitter
WRC
12. märts 2019, 12:50

Mehhiko ralli korraldajad tabasid värava sulgenud idioodid: nad ütlesid, et tahtsid vaid nalja teha (2)

Mehhiko MM-ralli korraldajad tunnistasid, et tänavune võidukihutamine oli allapoole igasugust arvestust, kuid lubasid järgmiseks aastaks kõik puudused kõrvaldada. 

15. aastat toimunud ralli on MM-karussellis alati omal kohal olnud, kuid tänavu said ralli korraldajad kõvasti kritiseerida. 

Esimene furoori tekitanud intsident juhtus juba ralli avapäeval, mil korraldajate poolt ehitatud tehishüpe ei pidanud WRC-autodele vastu ning neljapäeva õhtul toimunud publikukatse tuli seetõttu tühistada. 

Palju kõneainet pakkus ka ralli 13. katse kinnine värav, mille teha esimesena rajal olnud Andreas Mikkelsen seisma oli sunnitud jääma, et kaardilugeja Anders Jaeger selle katse ajal avada saaks. 

Kõige vastuolulisem oli aga korraldajate otsus ralli 10. katsel, pärast Esapekka Lappi väljasõitu, punast lippu lehvitada (loe pikemalt SIIT).  

Ralli direktor Patrick Suberville lubas aga, et tulevikus selliseid probleeme enam ei esine. "Tegutsesime tänavu allapoole igasugust arvestust, kuid uskuge mind, töötame juba selle nimelt, et kõige kõrgemate standardite juurde tagasi tulla.

Mõnikord, kui ürituse populaarsus kasvab, võib see korraldajaid uinutada ning ilmselt see ka meiega juhtus. Kuid järgmisel aastal jälgime igat punkti taas väga hoolikalt," sõnas ta väljaandele Motorsport. 

Lisaks said korraldajad kätte 13. katsel metallvärava kinni pannud pealtvaatajad. "Saime nad kätte," kinnitas Suberville. "Niipea, kui nägime, mis juhtus, teadsime, et tegemist on väga kauge kohaga, kuhu paljud inimesed ei sattu. Saatsime sündmuskohale helikopteri, mille abiga need kaks inimest ka kinni püüdsime."

"Nad olid välismaalased ning ütlesid, et soovisid lihtsalt nalja teha. Paraku tuleb meil just selliste idiootidega tegemist teha," jätkas Suberville.